Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Eterne

Nieuws: Lotus Eterne

Eterne: Panamera-killer van Lotus

04.10.2010

Naast een drietal gloednieuwe sportwagens introduceert het Britse merk ook een vierdeurs coupé met het nieuwe Lotus-DNA. Uiteraard ligt de focus op de directe omgeving rondom het stuurwiel, maar achterin dit model kan de sportiviteit van Lotus ook ervaren worden.

Veel informatie over de nieuwe Britse vierdeurs coupé laat Lotus nog niet los. Wel weten we dat de vierdeurs coupé zijn pijlen gaat afvuren op modellen als de Aston Martin Rapide, Audi S7, Mercedes-Benz CLS 63 AMG en, 'last but not least', de Porsche Panamera. Lotus verwacht halverwege 2015 de gespannen boog los te kunnen laten.

5.0 liter V8 met 620 pk
eternOnder de motorkap van de ruim vijf meter lange Lotus Eterne vinden we dezelfde 620 pk sterke V8 van Toyota die ook in de nieuwe Esprit komt te liggen. Dankzij het relatief lage gewicht van de Eterne schiet de auto binnen de vier seconden naar de 100 km/h en is een topsnelheid van 315 km/h haalbaar. Op dit moment zeer indrukwekkende cijfers, maar dat afgezet het besef dat de Eterne pas in 2015 op de markt verschijnt. Wie weet waar de concurrentie dan staat?!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model