Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Esprit

Nieuws: Lotus Esprit

Lotus snijdt., nieuwe Esprit overleeft.

31.07.2012

Los van het verrassingselement twee jaar geleden was men stomverbaasd hoe een klein merk als Lotus de realisatie van maar liefst vijf productierijpe concepts voor elkaar ging boksen. Niet, zo blijkt nu. Kersverse eigenaar DRB-Hicom heeft flink gesneden in Lotus’ plannen en alleen de nieuwe Esprit heeft het overleeft.

Voorlopig geen Elan, Elise, Elite en Eterne. Twee jaar geleden toverde Lotus ze uit de hoge hoed als de veelbelovende nieuwe range van het Britse sportwagenmerk maar vooralsnog blijven ze weggegooid geld en is de toekomst van deze sportauto's zeer onzeker. DRB-Hicom, dat begin dit jaar Proton, dat op haar beurt Lotus bezit, overnam heeft een compleet nieuw businessplan geschreven waarin van de vijf in Parijs onthulde concepts alleen de nieuwe Esprit nog te vinden is. De overige vier zijn geschrapt onder het mom van 'niet haalbaar'. De nieuwe plannen zouden veel realistischer zijn dan de torenhoge ambities van Dany Bahar, de onlangs ontslagen voormalige CEO van Lotus.

Op schema
Dat de nieuwe Esprit het wel heeft overleefd in de nieuwe strategie van het in zwaar weer verkerende Lotus heeft meerdere redenen. Niet alleen zal het merk met de nieuwe Esprit eindelijk weer een serieus topmodel in huis hebben, ook was het de enige auto waarvan de productieontwikkeling al in gang was gezet. En die ligt zelfs aardig op schema, met naar verwachting hooguit een vertraging van een half jaar door alle perikelen van de afgelopen tijd.

Eigen motor onzeker
Andere bronnen beweren anders, maar Autocar, waarvan wij deze informatie hebben, is er niet zeker van dat de nieuwe Esprit wordt uitgerust met een in eigen huis ontwikkelde aandrijflijn. Het kostenplaatje dat de 4.8 liter V8 en versnellingsbak met zich meebrengt zou Lotus momenteel niet kunnen ophoesten. Verdere details hieromtrent zoals op welke motor Lotus dan een beroep doet ontbreken echter. Maar dat DRB-Hicom flink heeft gesneden om Lotus weer op het gezonde pad te krijgen getuige wel het ontslaan van 50 medewerkers die juist onlangs waren aangetrokken om te gaan werken aan Bahar's ingezette projecten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model