Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Elise SC

Nieuws: Lotus Elise SC

Nieuw topmodel met 220 pk

24.10.2007

Lotus breidt het gamma van de Elise uit met de Elise SC. Het model is de meest krachtige Elise die tot nu toe gebouwd is. Met een vermogen van 220 pk is de Elise SC sneller dan de Elise S en Elise R. Dat resulteert uiteraard in nog spannender prestaties!

Nieuws Lotus Elise SCHet gamma van de Lotus Elise wordt voor modeljaar 2008 verder uitgebreid met een nog krachtiger en nog snellere versie. Naast de 136 pk sterke Elise S en 192 pk sterke Elise R brengt Lotus de Elise SC op de markt. Daarbij staat de afkorting SC voor SuperCharger. De supercharger is door Lotus zelf ontwikkeld en wordt gebouwd door Magnuson. Het resultaat is dat de 1.8 liter viercilinder een vermogen van maar liefst 220 op de achterwielen overbrengt. De Elise SC weet daarmee in slechts 4,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een top van 240 km/h te behalen. De Elise S en Elise R doen respectievelijk 6,3 en 5,2 seconden over de ´0-100´ sprint.

Achterspoiler

Nieuws Lotus Elise SCHet is echter niet alleen een supercharger die het verschil met de Elise S en Elise R maakt. Zo is er een gewijzigde achterspoiler gemonteerd en levert Lotus de Elise SC met speciale 17 inch lichtmetalen wielen.

Modeljaarwijzigingen Elise-gamma

Voor het gehele gamma Elise-modellen voert Lotus bovendien een aantal modeljaarwijzigingen door. Zo is elke Elise voortaan standaard voorzien van twee airbags, een boordcomputer en een nieuw alarmsysteem. De prijzen van de Elise beginnen bij € 49.800,- voor de Elise S, € 60.550,- voor de Elise R en € 67.745,- voor het nieuwe topmodel; Elise SC.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model