Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Elise S Cup R

Nieuws: Lotus Elise S Cup R

Lotus Elise S Cup R is circuitbeest

08.11.2013

Dit moet wel een enorm fijn circuitbeestje worden, de Lotus Elise Cup R. De straatlegale Elise is al heerlijk om te besturen, maar deze speciaal voor het circuit geprepareerde versie belooft een waar feestje worden.

Om lol te hebben tijdens circuitdagen en tegelijk verdraaid snel zijn behoef je niet zo nodig 500 pk of meer onder je rechtervoet te hebben. De helft daarvan is meer dan genoeg, helemaal als je racertje nog geen 1.000 kilogram weegt. De Lotus Elise S Cup R doet dat. Slechts 925 kilogram legt 'ie op de schaal, tegenover een maximumvermogen van 220 pk. Geloof ons, met deze Lotus heb je de sokken er in zitten.

Trainingspak
Op lange rechte stukken kan het misschien zijn dat je voorbijgeraasd wordt door de serieuze pk-monsters, in de bochten maak je dat onherroepelijk weer goed. Lotus heeft de circuit-Elise, die voor de goede orde niet is goedgekeurd voor woon-werkverkeer, op speciale en instelbare dempers en veren gezet. Ook extra plakgrage Yokohama's dragen bij aan de enge bochtsnelheden, naast het uitbundige spoilerwerk natuurlijk. Wanneer het moet duwt de turbogeblazen 1.8 liter viercilinder de Elise S Cup R vanaf een staande start naar 100 km/h in minder dan 4 tellen. Bijtgrage remmen vertragen mens en machine voor de eerste bocht. En mocht het door overenthousiaste toch eens goed mis gaan, vertrouw dan op de ingebouwde rolkooi en HANS-kuipjes met 4-puntsgordels.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model