Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus City Car

Nieuws: Lotus City Car

Groen licht voor Lotus City Car

17.12.2010

Dany Bahar heeft laten weten dat de Lotus City Car gebouwd gaat worden. De topman heeft zelfs al aangegeven wanneer de productie wordt opgestart: in de tweede helft van 2013.

Opnieuw komt er een Britse sportwagenfabrikant met een compacte, zuinige stadsauto op de proppen om zo te kunnen blijven voldoen aan de toekomstige gemiddelde emissienormen. Na de Cygnet van Aston Martin is het Lotus die groen licht geeft voor de in Parijs getoonde City Car. In tegenstelling tot de Cygnet, die gebaseerd is op de Toyota iQ, is de Lotus City Car naar eigen zeggen compleet in eigen huis ontwikkeld. Daarvoor is onder andere samengewerkt met Proton, de eigenaar van Lotus. Onderhuids doet er een elektromotor dienst welke in staat zal zijn maximaal 60 kilometer emissievrij te rijden. Een 1.2 liter brandstofmotor fungeert als range-extender zodat langere ritten geen obstakel vormen. De driepitter levert zelfstandig 50 pk.

Accessoire
De Aston Martin Cygnet is alleen verkrijgbaar wanneer men al een sportwagen van het merk rijdt. Of Lotus een soortgelijk verkoopbeleid hanteert weten we niet. Bovendien, welke klant zou dan in aanmerking komen voor de City Car: de rijder van het 'oude' of het 'nieuwe' Lotus. Er is en gaat nogal wat veranderen bij de nu nog kleine Britse constructeur.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model