Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus City Car Concept

Nieuws: Lotus City Car Concept

Kersje op de taart: Lotus City Car

04.10.2010

Alsof de nieuwstsunami van Lotus gisteren in Parijs nog niet voldoende was, bleek Lotus nog een verrassing achter de hand te hebben. Dit de Lotus City Car Concept, een stadsautootje met als doel de emissiewaarde over de gehele nieuwe line-up te doen dalen.

Een geheel nieuw ontwikkelde Esprit, Elite, Elan, Elise en Eterne, een vernieuwd managementteam, een aangepaste huisstijl en torenhoge ambities, dat is wat Lotus ons gisteren voorschotelde tijdens een verbazingwekkende presentatie. Pers en publiek werden overdonderd door dit nieuwsfestijn. Geestelijk vader van Lotus, Colin Chapman, zou in z'n graf spontaan gaan applaudiseren. En alsof dit veelbelovend nieuwsfestijn nog niet genoeg was presenteerden ze ook nog deze Lotus City Car Concept.

Doel
CitycarOp de afgelopen Autosalon van Genève stond een compact studiemodel, ontwikkeld door Proton en Italdesign. Het is deze auto waarop de City Car Concept van Lotus losjes is gebaseerd. Concrete details over het stadsautootje zijn nog niet bekend. Carmagazine rept over een lengte van 3,4 meter en een breedte van slechts 1,72 meter. De hoogte zou exact anderhalve meter bedragen. Wat aandrijflijnen betreft houdt het Engelse magazine het nog open: volledig elektrisch, plug-in hybride of een 1.2 liter driecilinder met range extender (zie foto 4). De City Car zal ongetwijfeld een zuinige en zeer schone auto worden, al is het maar om de gemiddelde uitstoot van Lotus te drukken om te kunnen blijven voldoen aan de steeds strenger wordende emissie-eisen voor autofabrikanten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model