Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Cars

Nieuws: Lotus Cars

Lotus ontvangt forse kapitaalinjectie

26.11.2013

Nadat Lotus al een ferme injectiespuit van 100 miljoen euro kreeg toebedeeld is het dit keer de Britse regering die de Lotus een handreiking van 10 miljoen pond geeft.  

Een paar jaar geleden bulkte Lotus nog van het zelfvertrouwen, maar kort na die overdonderende introductieshow in Parijs werd het weer even stil rond het merk als daarvoor. Geen van de geplande modellen is vooralsnog realiteit geworden. Sterker nog, de ambitieuze houding leidde tot een conflict tussen de aandeelhouders en de CEO van Lotus, Danny Bahar. Uiteindelijk trok die laatste aan het kortste eind en hij mocht zijn biezen pakken in ruil voor Aslam Farikullah, die bij Lotus-eigenaar DRB-Hicom alvast 100 miljoen pond heeft losgeweekt voor nieuwe investeringen.

Werkgelegenheid
De Britse belastingbetaler legt daar nu nog eens £ 10,44 miljoen, afkomstig uit een fonds dat regionale economische groei moet ondersteunen, bij. De tweede kapitaalinjectie in korte tijd wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling in een programma dat Lotus daadwerkelijk nieuwe modellen moet opleveren. De omgeving wordt er ook beter van, want door de extra cash is Lotus de komende jaren op zoek naar ruim 300 nieuwe medewerkers. <br />

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model