Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus - Autosalon van Parijs

Nieuws: Lotus - Autosalon van Parijs

Lotus afwezig op Autosalon van Parijs 2012

22.07.2012

Was Lotus twee jaar geleden nog dé verrassing tijdens de Autosalon van Parijs, de komende editie laat het kleine sportwagenmerk het compleet afweten. Hun afwezigheid heeft natuurlijk alles te maken met het diepe dal waardoor het momenteel gaat.

Parijs 2010, terwijl de Franse merken er alle vertrouwen in hadden dat zij dé grootste primeur(s) hadden tijdens hun thuisshow toverde Lotus onverwachts een hele reeks ogenschijnlijk productieklare studiemodellen uit de hoed. De Franse autofabrikanten stonden perplex, de overige producenten waren sprakeloos, de pers en het aanwezige publiek idem dito en zelfs de mensen thuis waren met stomheid geslagen. Twee jaar geleden was Lotus dé verrassing van het Autosalon van Parijs. Van dat autojaar zelfs.

Geannuleerd
De rits conceptcars die Lotus in de Franse hoofdstad uit de mouw schudde waren de voorbode van een ambitieus plan om uit te groeien tot een grote sportwagenproducent. Maar daar is tot op heden nog niets van gekomen. Sterker nog, Lotus´ CEO en bedenker van de groeiformule is inmiddels bedankt voor de bewezen diensten en er kwam zelfs een nieuwe eigenaar in de gedaante van DRB-Hicom. Er ontstonden perikelen bij het merk die zowaar tot een tijdelijke staking van de productie leidden. En het slechte nieuws blijft maar aanhouden, zo blijkt nu. Want de Autosalon in Parijs moet het tijdens de komende editie in oktober stellen zonder Lotus. Het merk heeft z´n deelname geannuleerd. Gelukkkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Tegelijk met dit nieuws laten de Britten namelijk weten dat de Exige V6 S en de V6 Roadster het ´naar verwachting´ doen in de verkopen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model