Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lorinser Smart Fortwo

Nieuws: Lorinser Smart Fortwo

Smart Fortwo met 101 pk van Lorinser

18.12.2008

In tijden van een heersende (krediet)crisis moeten we eigenlijk meer gaan spenderen zodat de economie weer aangewakkerd wordt. Maar in tegenstelling letten juist steeds meer mensen op de kleintjes. Voor ons een reden om aandacht te schenken aan een ´kleintje´: Lorinser Smart Fortwo.

De Lorinser Smart Fortwo is gebaseerd op het model met 1.0 liter turbomotor. Standaard levert deze driepitter 84 pk maar nadat Lorinser er zich mee bemoeide perst het blokje er 101 pk uit. Dat lijkt misschien nog weinig, echter weegt de Smart nog geen 800 kilogram. Door deze relatief gunstige pk/gewichtsverhouding is het alsnog mogelijk binnen tien seconden naar de honderd te sprinten. Een volle seconden sneller dan de standaarduitvoering. De topsnelheid is begrensd op 160 km/h, want boven deze snelheid durft Lorinser de veiligheid niet meer te garanderen. Overigens diende hiervoor de snelheidsmeter vernieuwd te worden. Geen enkele af-fabriek Smart bevat een meter die deze snelheid kan weergeven.

Optische aanpassingen
Smart FortwoDe extra power wordt bijgestaan door een subtiele bodykit dat bestaat uit een voorbumper- en achterbumperspoiler, een sportuitlaat met vier eindpijpen en een verbreding van de spoorbreedte met 55 mm. Alleen met deze laatste ingreep konden er 17 inch wielen met een bandenmaat van 205/40R17 vóór en 225/35R17 achter worden gemonteerd. Binnenin heeft Lorinser de Fortwo opgeleukt met aluminium pedalen, een met leer bekleed stuurwiel en enkele luxe accenten op het dashboard.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model