Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lincoln Corsair

Nieuws: Lincoln Corsair

Lincoln Corsair is Ford Kuga in vermomming

18.04.2019

Lincoln was altijd van de drieletterige typeaanduidingen, maar kiest nu voor nautische termen. De grootste SUV van het Amerikaanse merk heet Navigator, die daaronder Nautilus en de nieuwe instapper Corsair. En zoals het een piraat betaamt, steelt hij: van de Range Rover Evoque.

Goed, laten we niet overdrijven. De Corsair – die in het Lincoln-gamma de MKC vervangt – lijkt schuin van achteren inderdaad een beetje op de Evoque, maar voor de rest is hij toch vooral een redelijk conventionele SUV met uiteraard de nodige Lincoln-designelementen. Zoals de typische blokjesgrille met dat opstaande randje aan de onderkant, de veelspaaks lichtmetalen wielen en het woordje 'Corsair' onder de buitenspiegels.

Ford Kuga
De Corsair deelt zijn technische basis met de Ford Escape/Kuga. Hij wordt aangeboden met een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 253 pk en 373 Nm. Daarboven staat een 2,3 liter vierpitter met 283 pk en 420 Nm. Volgens Lincoln volgt er op termijn een plug-in hybridevariant. De Corsair wordt in de Amerikaanse staat Kentucky gebouwd, maar ook in China, waar het merk Lincoln een grote populariteit geniet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model