Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus SUV

Nieuws: Lexus SUV

Lexus wil ook compacte premium SUV

08.04.2013

Het segment van de compacte SUV is één van de weinige waar nog daadwerkelijke groei te vinden is. Dat Lexus hier geen aandeel in heeft is het bedrijf een doorn in het oog. Er wordt dan ook haast gemaakt met een antwoord.

Na de aankondiging op de thuismarkt eind dit jaar wil Lexus de productierijpe compacte SUV begin volgend jaar op de Autosalon van Genève presenteren. Het model moet de concurrentie aangaan met de Audi Q3 en de BMW X1 en zal zeer waarschijnlijk een hybride worden op basis van de Toyota RAV4. De aandrijflijn van de kersverse IS 300h lijkt voor de hand te liggen.

Verkoopsuccessen
Geheel onlogisch is de stap van Lexus overigens niet. In 2012 werden er in Europa 407.512 compacte SUV's verkocht; een stijging van 24% ten opzichte van het jaar ervoor. Analytici vermoeden dat in 2015 meer dan 500.000 auto's in het segment verkocht gaan worden, waardoor Lexus nog net op tijd instapt. Mits ze de belofte van een productierijpe auto op Genève volgend jaar tenminste waar kunnen maken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model