Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus RC

Nieuws: Lexus RC

Lexus RC komt pas over een jaar

21.11.2013

De Lexus RC gooit hoge ogen tijdens de Tokyo Motor Show, maar de Japanners laten weten dat het nog wel even duurt voordat hij daadwerkelijk in productie gaat. In Japan duurt het in ieder geval nog een jaar voordat hij te bestellen is en in Europa dus mogelijk nog langer.

Tezamen met een aantal nieuwe afbeeldingen heeft Lexus meer details over hun nieuwe coupé bekend gemaakt. De RC, wat overigens staat voor Radical Coupé, is een van de twee primeurs op de Lexus-stand tijdens de Tokyo Motor Show. De verse telg deelt z'n DNA met zowel de IS-serie als met diens grote broer, de GS. Overigens leverde de GS-serie het platform en de voorwielophanging aan, terwijl de IS het vertrekpunt was voor het atletische design. Hoewel dus overduidelijk familie, is de RC ruim 30 millimeter lager en 35 millimeter breder dan een reguliere IS 300h.

Interieur gericht op sportief comfort
In het interieur strooien de Japanners met hoogwaardige materialen, bijzondere interieurverlichting en contrasterende kleuren. De bediening van het 7 inch grote navigatiescherm gaat via het nieuwe Lexus Remote Touch Interface, een soort mousepad in plaats van de bekende muis. Verder meldt Lexus dat de stoelen zijn gericht op zowel maximaal comfort voor lange ritten als op optimale ondersteuning wanneer de bochten scherper worden aangesneden. Dat laatste is van groot belang, want de makers claimen zeer sportieve rijeigenschappen. Daartoe is de RC uitgerust met double wishbones vóór en een multilink-ophanging aan de achterzijde. Bovendien is het chassis bijzonder stijf gemaakt, onder meer door het toepassen van innovatieve lijmtechnieken die voor het eerst werden toegepast in de nieuwste LS-serie.

2015
Pas tegen het einde van 2014 wordt de Lexus RC leverbaar op de thuismarkt Japan. De coupé zal op dit Aziatische eiland in twee smaken geleverd gaan worden, te weten met een 3.5 liter V6 en een 2.5 liter hybridevariant. In welke hoedanigheid de dynamische coupé naar ons land komt is echter nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor wanneer, maar wij verwachten hem niet eerder dan in 2015.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model