Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus RC

Nieuws: Lexus RC

Knaller van Tokyo: Lexus RC

05.11.2013

Lexus zal op de Tokyo Motor Show de nieuwe RC presenteren. De Japanner is gebaseerd op de LF-CC Concept van afgelopen jaar en is de coupévariant van de reguliere IS.

De Lexus RC is niet zo extreem vormgegeven als de LF-CC, maar er blijft nog genoeg te zien over. Niet te missen is de enorme zogenoemde 'spindle grille', hét gezicht van iedere hedendaagse Lexus. Voor de RC hebben de designers hebben deze nog ietsje breder getrokken dan 'ie al was. Ook loopt de grille opvallend ver door in de motorkap. Het gedeelte rond de diep verzonken koplampunits en apart gesitueerde LED-dagrijverlichting mag al evenzo bijzonder genoemd worden. Vanaf dat punt lijkt de inspiratie van de ontwerpers opgeraakt te zijn, om bij de achterzijde de draad weer op te pakken. Zo'n kont zie je ook niet iedere dag. Overigens zal er straks keuze zijn uit 18 inch wielen met 5 spaken of 19 inch exemplaren met 10 spaken.

BMW 4-serie
Lexus is summier met details van de RC. Voorlopig laat het merk enkel weten dat de coupé een lengte heeft van 4,67 meter en 1,84 meter breed is, terwijl de hoogte beperkt blijft tot 1,40 meter. De RC heeft hiermee een formaat dat vergelijkbaar is met de 4-serie. De wielbasis is ten opzichte van die BMW wat korter: 2,81 versus 2,73 meter. In het interieur is er gepoogd een luxe sfeer te creëren door shimamoku-hout te gebruiken en de RC te voorzien van de nieuwe Remote Touch Interface die tevens in de reguliere Lexus IS zit.

Tokyo
De Lexus RC beleeft zijn werelddebuut tijdens de Tokyo Motor Show, eind november. Dan ook meer informatie over de auto die in elk geval wordt geleverd met 3.5 liter V6, gezien ´RC 350´ op het nummerbord. Voor Nederland is de hybride-variant van die motor hoogstwaarschijnlijk de meest interessante aandrijflijn. Maar daarover eind deze maand meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model