Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lexus RC F

Nieuws: Lexus RC F

RC F van Lexus laat zich zien

09.01.2014

De Japanners blijven er lekker schimmig onder: ‘meer dan 450 pk’. Dat is wat we te horen krijgen, plus een aantal heerlijke foto’s waarin de Lexus RC F fantastisch poseert.

De nieuwe Lexus RC F, die debuteert op de NAIAS in Detroit volgende week, heeft alles wat we ervan verwacht hadden. Scherpe, dartelende lijnen waarbij het oog moeite heeft om zich te focussen, een beul van een atmosferisch motorblok en – hoe kan het inmiddels ook anders – een duo schuin boven elkaar geplaatste eindpijpen aan elke zijde, het handelsmerk van een F van Lexus.

465 pk
Om ons nog heel even in spanning te houden vertelt Lexus nu nog niet waartoe de RC F precies in staat is, maar dat ‘ie wat in z’n mars heeft, is zeker. Voor nu laat het merk het bij ‘meer dan 450 pk’ uit een geheel zelfstandig ademende 5.0 liter V8. De GS-F, hoewel nog niet officieel aangekondigd, heeft ook een dergelijk blok onder de kap en die levert 465 pk volgens een welingelichte bron. Het ligt zodoende in de lijn der verwachting dat de RC F kan spelen met dezelfde hoeveelheid peekaa’s. In tegenstelling tot Audi’s quattro GmbH, BMW M en Mercedes-AMG heeft Lexus namelijk wat minder op met hiërarchische wetten.

Automatische spoiler
Het venijnige design van de RC F is een lust voor het oog, maar heeft ook de functie om snel door de wind te kunnen klieven. Wanneer het harder dan 80 km/h gaat, dan verrijst uit het achtersteven een aerodynamische achtervleugel voor extra downforce op de achteras. Pas wanneer een snelheid van 40 km/h wordt bereikt zakt die weer naar zijn ruststand. In het interieur is daar geen tijd voor, meent Lexus. Daar gaat het er steevast sportief aan toe met onder meer tellers en meters, een stuurwiel met schakelflippers, (met leder beklede) sportstoelen en pedalen die speciaal werden ontworpen voor de uitgesproken sportieve coupé. Bovendien wordt de sfeer van het instrumentarium aangepast aan de vier verschillende rijmodi die de bestuurder kan kiezen. Niet alleen de kleur verandert, maar ook het soort informatie en manier waarop deze in het display wordt geprojecteerd, veranderen mee.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model