Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus RC F prijzen en uitvoeringen

Nieuws: Lexus RC F prijzen en uitvoeringen

Lexus geeft prijs en uitvoeringen van RC F

09.12.2014

Dat de Lexus RC F een serieuze kandidaat is moge duidelijk zijn. Met zijn 477 pk en 530 Nm die uit de atmosferische V8 worden geperst legt hij de welbekende sprint af in 4,5 seconden. Indien je je voet in het tapijt duwt katapulteren de achterwielen je naar een begrensde top van 270 km/h. Maar of hij daadwerkelijk in de verkooplijsten zal gaan scoren heeft met zijn prijs te maken. En deze heeft Lexus nu bekend gemaakt.

Het duurt niet meer lang voordat de eerste Lexus RC F het Nederlandse straatbeeld zal opleuken. Vanaf januari staat hij namelijk in de showroom en hij kan voor jou zijn indien je minimaal € 121.990,- overmaakt. Deze basisversie heet simpelweg RC F. Hij beschikt over onder andere sportstoelen bekleed met alcantara en leder. Zijn vermogen komt in aanraking met het asfalt via 19 inch velgen nadat je op de geperforeerde aluminium pedalen bent gaan staan. Luxe is vanzelfsprekend bij Lexus niet ondergesneeuwd. Zo geniet de RC F van climate control en een 7 inch multimedia systeem die de navigatie en radio aanstuurt. Aan de buitenzijde zijn LED-koplampen en waterafstotend glas standaard.
Kan je niet wachten om de coupé de volle sporen geven, activeer dan de Lap Timer en G-sensor en schakel van de vier rijmodi Sport S+ in. Een Torsen Limited Slip differentieel en een automatisch uitklapbare achterspoiler helpen de auto in het gareel te houden.

Luxury Edition
Genieten van meer luxe kan indien gekozen wordt voor de Luxury Edition. Voor een meerprijs van € 6.000,- krijg je Burbank lederen bekleding, regelbare stoelventilatie, het Lexus Premium navigatiesysteem en uitgebreid audiosysteem met 10 speakers en een video-functie tot je beschikking. Veiligheidssystemen als de Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert komen op deze uitvoering als standaard, net als Automatic High Beam.

Carbon Edition
We verwezen net al naar het circuit en de derde en laatste uitvoering is hiervoor het meest geschikt. Voor € 13.000,- meer dan de instapversie krijg je de meest race-georiënteerde versie van de drie. Om gewicht te besparen zijn het dak, de motorkap en de achtervleugel van de Carbon Edition uit dit composiet vervaardigd. Het materieel is tevens in het interieur verwerkt op de deurpanelen en het dashboardkastje. Echter is hij op technisch vlak ook geprepareerd voor het circuit door middel van een Torque Vectoring Differential die moet zorgen voor optimale grip.

Concurrenten
Een vanafprijs van € 121.990,-, hoe staat dat in vergelijking met zijn directe concurrenten? Bij BMW wordt de M4 naar voren geschoven. Deze coupé is voor slechts € 105.000,- te verruilen van eigenaar. Zijn vermogen van 450 pk is wellicht iets minder, maar de sprint naar 100 km/h legt hij verrassend genoeg 0,4 seconden sneller af. Uit het kamp van Mercedes-Benz komt de C 63 AMG opdraven. Deze staat in de showroom voor € 128.350,-. Zijn eveneens atmosferische V8 heeft met 457 pk en 600 Nm zet dezelfde 0 naar 100 km/h cijfers op de klok. Ga je echter voor het Performance Package, dan krijg je een extra 30 pk en is hij Duitser net iets sneller. Tot slot zal de Audi RS 5 Coupé de Duitse eer eveneens moeten verdedigen. Die kost minimaal 127 mille en volbrengt de sprint naar 100 km/h in exacte dezelfde tijd als de RC F.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model