Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus RC 300h

Nieuws: Lexus RC 300h

Lexus onthult RC 300h en RC 300h F Sport Line

04.03.2014

Het succes van Lexus in ons land komt geheel ten goede aan de hybridemodellen. Met name de CT 200h en de nog gloednieuwe IS 300h scoren de punten voor Lexus in de verkoopstatistieken. De RC coupé krijgt dezelfde aandrijflijn als zijn sedan broer aangemeten. Plus een F Sport Line pakket.

De 300h aandrijflijn kennen we al uit de IS 300h. Hij bestaat uit een 2.5 liter viercilinder benzinemotor die op zichzelf 178 pk levert. Gecombineerd met een elektromotor met een vermogen van 143 pk komt de RC 300h zo tot 220 pk. De standaard gemonteerde automatische versnellingsbak kan ook met flippers achter het stuur bediend worden. Zo kan je de achterwielaangedreven coupé naar hartenlust sportief rijden.

F Sport Line
Wie gaat voor een sportieve aankleding van zijn RC kiest voor het F Sport Line-pakket. Opvallendste element daarbij is de kenmerkende grille die gemaakt lijkt om medeweggebruikers te verslinden. Behalve aangepaste bumper- en spoilerwerk zien we bovendien een drietal speciale lakkleuren. In de kleuren White Nova, Orange en Blue springt je RC coupé tussen de modale grijs- en zwarttinten er zonder meer uit. Donkere 19-inch wielen completeren het plaatje. Ook onderhuids heeft de F Sport Line optie gevolgen. Adaptive Variable Suspension bijvoorbeeld, dat biedt de bestuurder namelijk de keuze uit verschillende standen voor het onderstel. In Sports+ stand wordt hij getrakteerd op een strakker onderstel dat beter reageert en meer feedback geeft.

Het debuut van de Lexus RC 300h en 300h F Sport Line vindt volgende week plaats op de Autosalon van Genève.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model