Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Lexus LS 600h L Landaulet

Nieuws: Lexus LS 600h L Landaulet

Trouwen op stand

27.06.2011

Een bruiloft van een prins, dat mag wat kosten. Wanneer je vorst bent van het lucratieve dwergstaatje Monaco ben je het zelfs een beetje aan je stand verplicht. En dus liet prins Albert Grimaldi speciaal voor zijn aankomend huwelijk en toekomstige vrouw Carlene Wittstock deze opengewerkte Lexus LS bouwen.

Monaco wordt gezien als een paradijs voor mensen die de fiscus willen ontlopen. En we weten niet precies hoe het in Monaco zit met de heffingen op nieuwe auto's, maar het zou zomaar kunnen zijn dat prins Albert zelf ook graag profiteert van de Monegaskische wetten door een fullhybride als trouwauto te kiezen. Daarbij, met het gangetje waarmee het aanstaande Koninklijke echtpaar door de straten van Monaco zal rijden is het brandstofverbruik waarschijnlijk nihil en komt er geen grammetje CO2 uit eindpijpen. En zo wordt het ook nog een milieubewuste bruiloft.

Nodige uurtjes
Lexus LSHet meest bijzondere aan de Lexus LS L600h L Landaulet is uiteraard het opgewerkte deel achter het bestuurderscompartiment. Het is volledig te overkoepelen - mocht het op 2 juli aanstaande gaan regenen - met een transparant dak van polycarbonaat. De koepel weegt 26 kg en is 8 mm in dikte. In totaal koste het 2.000 manuren om dit Japanse huwelijksbootje op vier wielen te bouwen. De Belgische coachbuilder Carat Duchatelet werd hiervoor ingeschakeld.

Gedurende de trouwerij zullen prins Albert, zijn bruid en de L600h L Landaulet schitteren in Monte Carlo. Na de heugelijke dag zal de auto een plekje vinden in het Oceanographic Museum in Monaco.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model