Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus LF-CC

Nieuws: Lexus LF-CC

Lexus LF-CC hint nieuwe IS en IS Coupe

18.09.2012

Lexus houdt haar traditie van spannend gelijnde conceptcars in stand. In Parijs presenteren de Japanners de Lexus LF-CC, een coupé met meer toekomstperspectief dan je in eerste instantie zou verwachten. Dit is namelijk een voorbode voor de nieuwe Lexus IS. En een coupé daarvan!

De huidige generatie van de Lexus IS staat sinds 2005 bij de dealers. Het model werd in 2010 nog opgefrist, maar die ingreep kon niet voorkomen dat de leeftijd nog eens extra op de matige verkoopresultaten drukt. Maar er komt beterschap! Tenminste, als we het enthousiasme waarmee Lexus de LF-CC presenteert enigszins overnemen. Met dit studiemodel, die in Parijs zijn werelddebuut beleeft, licht Lexus een tipje van de sluier op als het om de IS-opvolger gaat.

Familiegezicht
Ook deze conceptcar is volgens de inmiddels streng aangehouden L-Finesse designtaal ontworpen. Daarmee ontwikkelt Lexus een familiegezicht zoals we dat bij de fabrikant nog niet eerder gezien hebben. Sterker nog, Lexus gaat er Audi mee achterna door de modellen recht van voren amper nog onderscheidend te maken. En toch zien we bij deze LF-CC nog wat extremere vormen dan we eerder gezien hebben. Dat uit zich hier in drukbelijnde voor- en achterzijdes met agressieve grilles en luchtdoorstroomopeningen en kleine, gerekte lichtunits die zowel voor- als achteraan helemaal uit LEDs zijn opgebouwd. Onderaan de achterbumper prijkt een heuse diffuser en zelfs in de flank zit een windgeleider. Aangezien de LF-CC een coupé is komt het bovendien recht van opzij nog extra tot zijn recht.

Hybride
Het ligt in de lijn der verwachting: onder de motorkap ligt Lexus' Hybrid Drive. In dit geval een 2.5 liter metende viercilinder waarvan Lexus het vermogen helaas nog niet opgeeft. Datzelfde geldt voor het gecombineerde vermogen dat met behulp van de elektromotor wordt opgewekt. Over de CO2-uitstoot is men iets duidelijk: die ligt hoe dan ook onder de 100 g/km.

Nieuwe IS en IS coupé
Onder stoelen of banken steekt Lexus haar plannen met de LF-CC niet. Sterker nog, ze laten weten dat het design wordt gebruikt op de nieuwe D-segment modellen van het merk. En met modellen bedoelt men niet enkel de welbekende vierdeurs IS, maar ook een IS Coupé. Als je een beetje terugkijkt naar hoe Lexus conceptcars zich de afgelopen jaren van de beursvloer naar de productiehal hebben ontwikkeld kun je je conclusies trekken wat er met deze LF-CC gebeurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model