Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Lexus IS

Nieuws: Lexus IS

De nieuwe Lexus IS volgens TRD

21.05.2013

We weten nog helemaal niet hoe de nieuwe Lexus IS rijdt, maar dat weerhield TRD er niet van alvast een sportieve uitvoering te ontwikkelen. TRD, wat staat voor Toyota Racing Development, wijzigde overigens niet alleen het onderstel, maar monteerde tevens een agressieve bodykit.

Nee, Toyota staat niet bovenaan het lijstje van de meeste tuners. Met de GT86 kwam daar weliswaar verandering in, maar nog steeds worden de Japanners niet gezien als meest favoriete tuningsmerk. Ook dochteronderneming Lexus staat niet zo vaak in de schijnwerpers, totdat de Racing afdeling van Toyota haar oog liet vallen op de IS. 'Daar is nog wel wat extra pit aan toe te voegen' zullen ze in Japan gedacht hebben. En zo geschiedde.

Uiterlijk
De grootste veranderingen die de Lexus IS ondergaan heeft zijn bevinden zich aan de buitenzijde. Spoilers aan de voor-, zij- en achterkant doen dienst om de aerodynamica iets te verbeteren en ook de diffuser is belast met die taak, al zijn beide toevoegingen voornamelijk visueel van aard. De 19 inch lichtmetalen velgen weten de wielkasten volledig op te vullen met naar onze smaak een totaalplaatje dat zeker past bij de sportief getinte IS.

Comfort
Wat niet te zien, maar des te beter te voelen is, is het speciale sportonderstel. Aangepaste dempers en veren moeten sportievere rijprestaties en een betere wegligging tot gevolg hebben, terwijl het comfort hetzelfde gebleven is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model