Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus IS-serie

Nieuws: Lexus IS-serie

Is dit de Lexus IS van 2013?

30.11.2010

Op internet is deze afbeelding opgedoken vanwaar wordt gezegd dat dit de eerste foto is van de nieuwe Lexus IS. De huidige generatie zou in 2013 worden afgelost en gebruikmaken van een sportwagenplatform.

De bodemplaat waar men op doelt is die van de FT86, de 'betaalbare sportwagen' waaraan Toyota en Subaru gezamenlijk werken maar waarvan beide fabrikanten een eigen versie uitbrengen. Zodoende prijkt er wellicht ook (nog) een Toyota-embleem voorop deze gestroomlijnde sedan dat qua silhouet eerder neigt naar een vierdeurscoupé. Aan de hand van deze kenmerken zouden we dus kunnen opmaken dat de nieuwe Lexus IS een stuk sportiever zal zijn dan de huidige generatie die toch vooral veel comfort biedt.

Hybrideaandrijflijn
Over de verkrijgbare motoriseringen in de nieuwe Lexus IS hoeven we niet lang na te denken. Daar zit zeker een hybridemodel tussen, zo niet louter 'duurzame' krachtbronnen. De bron (Road & Track) zelfs spreekt over een 2.5 atmosferische viercilinder waarmee het vermoedelijk duidt op een boxermotor van Subaru, maar dit betwijfelen wij zeer. De andere genoemde, een 3.6 liter V6, klinkt al realistischer alhoewel het de vraag is of deze hier vermarkt zal worden mocht deze inderdaad in de nieuwe Lexus IS komen te liggen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model