Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus IS-F

Nieuws: Lexus IS-F

Britse politie rijdt Lexus IS-F

29.07.2009

De Britse politie krijgt de beschikking over een aantal gloednieuwe Lexus IS-F´s. Daarmee worden de Subaru´s vervangen die al enige tijd trouwe dienst hebben bewezen. Een jaar lang heeft de Britse politie testgereden met de IS-F en een aantal (niet bekende) concurrenten. Uiteindelijk werd voor de high-performance Japanner gekozen.

Infiniti IS-FHet is toch altijd leuk om te zien waar diverse Europese agenten in mogen rijden. Zeker in vergelijking met de degelijke Volvo´s waarin onze KLPD zich voortbeweegt. Het meest opvallend zijn natuurlijk de Lamborghini Gallardo van de Italianen en de brute Mitsubishi Lancer Evo´s waarin een Brits politiekoprs rijdt. Dat het Britse Humberside korps helemaal in zijn nopjes is met hun nieuwe dienstauto moge duidelijk zijn. Nou ja, dienstauto? Het is niet zo dat elke agent zomaar een IS-F tot zijn of haar beschikking krijgt. De auto is voorbehouden aan speciale teams die de verkeersveiligheid moeten garanderen en achtervolgingen in moeten kunnen zetten. En dat zal met de IS-F geen probleem vormen. De 5.0 liter V8 beschikt over ruim 400 pk en weet daarmee in een seconde of vijf vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Voordat de keuze op de IS-F is gevallen werd een team van specialisten ingeschakeld om de fleet-manager te assisteren bij de keuze.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model