Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus IS 250C

Nieuws: Lexus IS 250C

Prijzen Lexus IS 250C bekend gemaakt

20.04.2009

Aan het begin van de zomer rijdt Lexus de IS 250C bij de dealers binnen. Eindelijk heeft Lexus daarmee weer een cabriolet in het leveringsgamma opgenomen. De prijslijst begint bij € 61.200,- en in alle gevallen ligt er een 2.5 liter zescilinder benzinemotor onder de kap.

In navolging op de IS Sedan en de IS-F staat vanaf deze zomer het derde IS-model bij de dealers. Die krijgt meteen een zware taak. Rond die tijd staan namelijk ook de fonkelnieuwe Audi A5 Cabriolet en Infiniti G37 Convertible bij de dealers. Bovendien is de BMW 3-serie Cabriolet nog lang niet verouderd en werkt Mercedes volop aan het klaarstomen van de E-klasse Cabriolet. Kortom, de concurrentie in dit segment is groot.

Open rijden
Lexus IS 250CLexus heeft gekozen voor een inklapbare hardtop. Die opent in slechts 20 seconden waarmee de auto wordt getransformeerd van een coupé naar een cabriolet. Er is veel extra aandacht besteed aan het open karakter. zo past de climate control zich automatisch aan als er open wordt gereden en compenseert het Mark Levinson audiosysteem de wegvallende basklanken waarmee je bij open rijden normaal gesproken te maken hebt. Daarnaast is er veel extra isolatie toegepast, zijn de achterste zitplaatsen dieper gemonteerd en is er getracht zoveel mogelijk beenruimte voor de achterpassagiers te realiseren.

Zescilinder
Lexus IS 250CHet ontwerp van de IS 250C verschilt zowel aan de voor- als de achterzijde van de gewone IS. Uiteraard is de familieband echter duidelijk zichtbaar. Motorisch is er enkel de keuze voor de 2.5 liter V6 met een vermogen van 208 pk.

Prijs(vergelijk)
Lexus IS 250CDe prijslijst van de IS 250C start bij € 61.200,- voor de Luxury Automaat. Wie de Executive-uitvoering wenst betaalt minimaal € 65.860,-. De exacte standaarduitrusting is op dit moment nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld rijkelijk zijn. Vergelijken we de prijs met de concurrentie dan zien we dat Lexus daar precies tussenin valt. De Audi A5 Cabriolet (2.0 TFSI / 211 pk) kost € 52.750,-, de BMW 325i Convertible (3.0 zes-in-lijn / 218 pk) kost € 62.375,- en bij Mercedes vraagt men minimaal € 72.869,- voor de CLK 280 Cabriolet met 231 pk. De A5 Cabriolet met een vergelijkbaar vermogen (maar geen automaat) is daarmee fors goedkoper terwijl BMW en Mercedes beiden nog instapmodellen hebben met daarbij behorende prijskaartjes (CLK vanaf € 62.306,- en 3-serie vanaf € 51.830,-). Het is jammer dat Lexus geen uitgebreid motorengamma heeft.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model