Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Lexus GS-serie

Nieuws: Lexus GS-serie

20% bijtelling voor nieuwe Lexus GS

24.11.2011

Lexus geeft potentiële klanten niet de kans de concurrentie te overwegen en laat weten dat hun nieuwe GS 450h in aanmerking komt voor 20% bijtelling. Let wel, het gaat hier om een sedan van zo’n vijf meter met liefst 343 pk. Knap.

Over pakweg een maand worden ook de prijzen van de nieuwe GS-serie bekend gemaakt, maar daar kon Lexus niet op wachten. Zodra het merk officieel wist dat de CO2-uitstoot van de GS 450h slechts 137 g/km bedraagt en daarmee in aanmerking komt voor 20% bijtelling moest dat natuurlijk meteen de deur uit. Geen model in het hogere D-segment die 'em dit immers nadoet.

343 pk
De Lexus GS 450h, het enige leverbare GS-model in Nederland, dankt zijn lage emissiewaarde en geringe brandstofverbruik van 5,9 l/100 km aan een zeer efficiënte hybrideaandrijflijn. Daarin werkt een gloednieuwe 3.5 liter V6-benzinemotor samen met twee elektromotoren. Het gezamenlijke vermogen bedraagt 343 pk waarmee de auto in 5,9 seconden naar 100 km/h kan snellen en een topsnelheid kan bereiken van 250 km/h.

Enige haast
Er is eigenlijk slechts één kanttekening: om zakelijk met een lagere bijtelling rond te kunnen rijden dient de registratie vóór 1 juli 2012 plaats te vinden, en de geregistreerde GS 450h dient dan een Business Line of Luxury Line te zijn. De overige uitvoeringen President Line en F Sport Line komen uit op respectievelijk 141 en 145 g/km en vallen dus net buiten de boot. In de eerste helft van 2012 wordt de GS 450h bij de dealers verwacht. Bestellen en op naam zetten kan echter al vanaf de jaarwisseling.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model