Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lexus CT 200h

Nieuws: Lexus CT 200h

Officieel: Lexus CT 200h

21.11.2013

De eerste officiële beelden van de CT 200h waren al in onze handen maar nu geeft Lexus ook alle details van de facelift vrij. Grootste nieuws is dat de Lexus ook volgend jaar aanspraak maakt op de 14%-bijtellingscategorie.

Lexus spreekt zelf over méér dan een facelift, maar als we de wijzigingen in het exterieur onder de loep nemen is dat juist letterlijk het geval. Het complete gezicht van de Japanner is namelijk op de schop gegaan en meer in lijn met de nieuwe modellen van Lexus getrokken. Duidelijk voorbeeld hiervan is het familiefront met de spindle grille, maar ook de nieuwe 16 en 17 inch lichtmetalen wielen en aangescherpte achterpartij helpen hieraan mee. In het interieur wijzigde Lexus onder meer het design van de deuren, het gebruik van enkele materialen en plaatste het nieuwe Media Display Controller waarmee onder andere het nieuwe navigatiesysteem bediend kan worden.

Aandrijflijn verder verbeterd
Maar ook op het technische vlak is er vooruitgang geboekt. Zo claimt Lexus dat de CT 200h op liefst 94 punten is aangepast om het geluidsniveau verder te reduceren. Tevens moet hij door veranderingen aan het onderstel, de stuurinrichting en verstevigingen van de carrosserie zowel meer dynamiek, als comfort bieden. Tegelijk werd de aandrijflijn en de luchtweerstand van de carrosserie verder geoptimaliseerd om het verbruik - en daarmee ook de CO2-emissie - verder te verlagen. Zo daalde de CO2-emissie naar 82 gram per kilometer voor de basisversie met 15 inch lichtmetalen velgen. Alle andere uitvoeringen staan op 16 inch lichtmetalen wielen en stoten nu 88 gram per kilometer uit. Hierdoor kunnen leaserijders ook in 2014 profiteren van de 14% bijtelling op de CT 200h, ongeacht welke uitvoering wordt gekozen. Ook is het goed om te melden dat Lexus de hybride transmissie opnieuw geprogrammeerd heeft zodat het klimmen van het toerental van de motor een natuurlijker verloop kent. Dit was namelijk een sterk kritiekpunt van het model van voor de facelift.

Standaard veel luxe
Elke CT 200h wordt standaard voorzien van onder meer automatische transmissie, cruise control, climate control, lederen accenten in het interieur, een mooi uitgebalanceerd audiosysteem en het unieke Lexus Red Carpet Treatment. Ook wordt de CT 200h altijd geleverd met zelfherstellende lak - waardoor de kans op zichtbare krasjes sterk wordt verminderd. De CT 200h met Lexus Display Audio is voorzien van Mirror Link. Daarmee kun je het beeldscherm van je smartphone (waarop bijvoorbeeld een navigatie-app draait) projecteren op het beeldscherm in de auto. Voor de sportievelingen onder ons biedt Lexus de CT 200h F Sport Line aan. Deze is te herkennen aan zijn exclusieve design met afwijkende grille, voorbumper, achterspoiler en donkerkleurige 16-inch lichtmetalen wielen. In het interieur vallen direct de exclusieve sportpedalen, kleurstelling en het sport stuurwiel op. Het rijgedrag van de F Sport Line is door de tuning van het onderstel en de Performance dempers tevens scherper dan dat van de andere uitvoeringen.

Prijzen
Lexus levert de CT 200h in vier smaken met een vanafprijs van € 26.690,-. Naast deze instapversie zonder toevoeging en de zojuist genoemde F Sport Line zijn staan ook de Business Line en Luxury Line in de prijslijst. Deze modellen kosten respectievelijk € 28.690,- en € 35.990,-. De catalogusprijs van de F Sport Line bedraagt  € 31.390,-. De nieuwe Lexus CT 200h staat in het eerste kwartaal van 2014 in de Nederlandse showroom.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model