Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover

Nieuws: Land Rover

Nieuwe Land Rovers gaan Discovery heten

01.11.2013

Het Range Rover-label is voor Land Rover van groot belang. De modellen binnen dit luxueuze gamma worden goed verkocht en de modellen zijn allen net vernieuwd. Dit kunststukje willen de Britten ook proberen met de reguliere Land Rovers, die allemaal als Discovery worden betiteld.

Met de Range Rover, Range Rover Sport en Range Rover Evoque heeft Land Rover stuk voor stuk stilistische modellen in zijn gamma. Land Rover heeft in de vorm van de Discovery, Freelander en Defender meer functionele modellen in het assortiment, die toch voor een ander beoogd publiek bedoeld zijn. In de toekomst willen de Britten tenminste twee van die modellen onder een nieuwe lijn scharen.

Discovery
Die lijn zou de naam Discovery mee moeten krijgen. Het is verrassenderwijs een naam die reeds in het gamma van Land Rover is opgenomen, en het zou de basis moeten vormen voor meerdere nieuwe modellen. Met de strategie wil Land Rover zijn succesvolle modieuze broertjes van Range Rover achterna gaan. De opvolger van de Freelander zal dus niet onder huidige naam worden voortgebracht. Daarnaast zal 'ie in de toekomst een stukje groeien om ook plaats te kunnen bieden aan zeven inzittenden, zodat zijn veelzijdigheid nog eens extra onderstreept wordt. Die veelzijdigheid moet eveneens tot uitdrukking komen in zijn offroad-capaciteiten. Een competentie die traditioneel aan elk Discovery-model toebedeeld wordt.

Defender
En hoe zit het met die onaantastbare Defender? Voorlopig laat Land Rover dit model ongemoeid. Die beschikt namelijk over zo´n loyale klantenkring en die zit vermoedelijk niet te wachten op een naamsverandering. Met de DC100 toonde Land Rover al aan hoe een moderne lezing op de Defender er uit zou zien, maar dit model werd met het nodige boegeroep ontvangen. Land Rover was genoodzaakt terug te keren naar de tekentafel dus een opvolger van het icoon laat nog wel even op zich wachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model