Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Land Rover Silk Trail

Nieuws: Land Rover Silk Trail

Range Rover Hybrid’s leggen loodzware tocht af

18.10.2013

In 53 dagen hebben drie Range Rover Hybrid prototypes een barre tocht weten te volbrengen. In temperaturen van -10° C tot + 43° C wisten ze door dertien verschillende landen onder de meest erbarmelijke omstandigheden hun bestemming te bereiken.

Voor de ontwikkelingsafdeling van Land Rover vormde deze 'Silk Trail 2013' de ultieme test. De drie prototypes werden door de meest veeleisende omstandigheden gevoerd om een tocht van Solihull, de thuisbasis van Land Rover, naar Mumbai in India, het hoofdkwartier van Jaguar Land Rover's moederbedrijf TATA, af te leggen. Dit is 's werelds eerste hybride expeditie over de Silk Trail en een van de zwaarste avonturen die Land Rover ooit heeft georganiseerd.

Belasting op mens en machine
Uitdagende omstandigheden onderweg waren onder meer wegen met grote en diepe gaten, stoffige woestijnroutes bij een hitte van 43° C en ontelbare kilometers over modder- of gravelwegen en veepaden. Daarnaast werden rivieren overgestoken, waren er langs diepe afgronden slingerende bergpassen die deels waren geblokkeerd door aardverschuivingen, vormde de ijle lucht van de extreem grote hoogte een unieke belasting en droegen ook het drukke en onvoorspelbare verkeer op Chinese en Indiase wegen bij aan de belasting op mens en machine.

Silk Trail (zijderoute)
De Silk Trail 2013 expeditie was de laatste goedkeuringstest voor de Range Rover Hybrid voordat deze wordt vrijgegeven voor productie. Van 'The Home of the Legend' in Solihull, Groot-Brittannië ging de route door Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië, China (inclusief Tibet), Nepal en India. Voor een groot deel van deze afstand volgde de expeditie de legendarische Silk Trail (zijderoute); de handelsroute die meer dan 2.500 jaar geleden voor het eerst Azië met Europa verbond. Er werd overnacht in hotels, pensions, herbergen en tenten, veelal op locaties die eeuwen geleden ook al werden bezocht door reizigers.

Xinjiang-Tibet
Waar de noordelijke en zuidelijke zijderoute zich splitsen, bij de afgelegen stad Kashgar in het noordwesten van China, koos de expeditie een bergroute die nooit eerder was opengesteld voor buitenlandse auto's. Daarmee waren de teamleden van de Silk Trail expeditie de eerste westerlingen die ooit de Xinjiang-Tibet autoweg in zijn geheel hebben gezien. Een route die met zijn gedeeltelijke ligging op meer dan 5.300 meter boven zeeniveau een unieke uitdaging vormde voor de nieuwe Range Rover Hybrid.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model