Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Range Rover

Nieuws: Land Rover Range Rover

Range Rover verfijnt door Arden

18.06.2008

De Land Rover Range Rover gaat in zijn huidige vorm alweer een tijdje mee. Nog voordat Land Rover met haar eigen facelift komt, verfraait tuner Arden de luxe SUV alvast naar eigen smaak. Opvallend is de LED-techniek in de voorbumper.

Elegantie en onopvallendheid zijn altijd kenmerkend geweest op auto´s van Britse makelij. Vaak lenen Britse auto's zich er dan ook niet voor om aangepakt te worden door de bekende autotuners. Arden is van mening dat de Britse merken hun discrete imago van zich af moeten schudden en heeft de Range Rover voorzien van uitbundig spoilerwerk.

Brede bodykit
Landrover RangeroverOm de luchtweerstand enigszins te verminderen heeft Arden de Range Rover AR7 voorzien van een aerodynamische bodykit. De voorbumper is vervangen door een geheel nieuw exemplaar die 6 cm breder is. Speciale dagrijverlichting met LED-techniek geeft de AR7 net dat beetje extra. Verbreedde wielkasten inclusief spoorverbreders geven de Range Rover een aanzienlijk dikkere look. Zij-skirts en een andere achterbumper laten het geheel in elkaar overlopen. Opvallend zijn de rechthoekige, handgemaakte uitlaten, die een diepe sound ten gehore brengen. Enorme wielen mogen natuurlijk niet ontbreken als je de Range Rover naar eigen smaak laat aanpassen. Arden levert dan ook velgen in de enorme maten 22 of 23 inch, welke tevens de wegligging verbeteren. Indien gewenst kan Arden ook allerhande verfraaiingen aan de binnenzijde verzorgen. Het assortiment omvat diverse houtsoorten, leer en/of alcantara in elk gewenste kleur en velerlei chroom- en aluminium accenten.

High performance compressor
Landrover RangeroverDe standaard supercharged 4.2 liter V8 benzinemotor in de Range Rover is bij de Arden AR7 opgeboord naar 4.5 liter. Alsof dat nog niet genoeg was, schroefde Arden er ook nog eens een high performance compressor op. Met deze aanpassingen levert de Arden Range Rover 520 pk en een indrukwekkend koppel van 680 Nm. De niet bepaald lichte Range Rover sprint met dit geweld in 6,5 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h. Arden maakt de topsnelheid van de 520 pk versie niet bekend, maar de 480 pk versie moet minimaal 240 km/h kunnen halen. Natuurlijk moeten deze gestegen waarden ook weer fatsoenlijk tot stilstand gebracht kunnen worden. Daarom heeft Arden de AR7 voorzien van grotere geventileerde en geperforeerde remschijven. De voorste remmen zijn voorzien van zes remklauwen en achter zorgen vier remklauwen voor de stopkracht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model