Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Range Rover

Nieuws: Land Rover Range Rover

Prijzen nieuwe Range Rover fors lager

20.09.2012

De introductie van een V6 in de nieuwe Range Rover betekent een prijsverlaging van ruim 23 mille. Daarbovenop heeft dit nieuwe blok een C-energielabel gekregen dankzij een gedaald verbruik en dito CO2-uitstoot. Een grote goed-nieuws-show dus!

Hoewel de Range Rover manoeuvreert in het luxe segment is een prijsdaling van meer dan 23.000 euro natuurlijk een significante besparing. Zoals we bij de onthulling van de nieuwste generatie Range Rover al vernamen is er een 3.0 liter V6-diesel aan het programma toegevoegd die deze prijsverlaging mogelijk maakt. Het V6-blok levert bovendien dezelfde prestaties die voorheen aan de V8 waren toegeschreven, mede dankzij een totale gewichtsbesparing van 420 kg. En dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag gehad op de belangrijke verbruikscijfers. De TDV6 kan met 7,5 liter per 100 km toe en stoot daarbij 196 g/km uit, waarden die de Range Rover voor het eerst van het groene C-label voorzien.

Programma
Het programma van de nieuwe Range Rover bestaat uit drie niveau's: HSE, Vogue en Autobiography waarbij met elke stap de luxe verder toeneemt. De HSE is de ´instapper´ en wordt alleen leverbaar in combinatie met de TDV6 voor een vanafprijs van € 113.900,-. Dit nieuwe blok moet in Vogue-uitvoering € 124.000,- en als Autobiography € 137.900,- opbrengen. Krachtiger dieselen kan met de 339 pk sterke 4.4 SDV8 voor € 146.800 (Vogue) of € 160.700,- (Autobiography). Absolute topper in het programma is echter nog altijd de machtige 5.0 liter benzine-V8. Voor € 188.100,- staat deze als Vogue op de oprijlaan, de Autobiography moet minimaal € 202.000,- opbrengen. Dat betekent dat dankzij de gewichtsbesparing ook benzine verbranden voortaan voor ongeveer 10 mille minder kan in de Range Rover. De orderboeken van de nieuwe Range zijn inmiddels geopend, de eerste klanten kunnen in het voorjaar hun alleskunner op de stoep verwachten.<br /><br /><em>De nieuwe Range Rover staat vanaf volgende week in de schijnwerpers tijdens de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model