Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Range Rover

Nieuws: Land Rover Range Rover

Detailwijzigingen Range Rover

18.06.2010

Voor modeljaar 2011 heeft de Land Rover Range Rover een aantal subtiele wijzigingen ondergaan. Meest belangrijke is de introductie van een nagelnieuwe V8 dieselmotor met meer vermogen en koppel en tegelijk een gedaalde uitstoot en dito verbruik.

Met de introductie van deze nieuwe 4.4 liter TDV8 dieselmotor komt de oude, 3.6 liter TDV8, te vervallen. Het nieuwe blok ontwikkelt een vermogen van 313 pk (+15%) en een koppel van 700 Nm (+ 9%). Ondanks dat de acceleratie van 0-100 km/h met 7,8 seconden gelijk is gebleven en ook de topsnelheid (210 km/h) niet is gestegen zien we wel een forse verbetering op de 80-120 km/h sprint. Die verliep in 6,3 seconden maar neemt nu nog maar 5,1 seconden in beslag. Tegelijkertijd werd de CO2-uitstoot met 14% gereduceerd tot 253 g/km en daalde het verbruik met 18,5% naar 9,4 l/100 km.

8-traps automaat
Land Rover Range RoverLand Rover koppelt de nieuwe V8 aan een eveneens nieuwe automaat. De 8-traps transmissie van ZF moet zeer soepel en razendsnel schakelen volgens Land Rover. Speciaal voor deze bak is er in het interieur een Drive Select knop opgenomen. Inderdaad, een soortgelijke knop als Jaguar die in de XF en de nieuwe XJ heeft. Uiterlijke wijzigingen zijn er niet. Land Rover heeft de Range Rover immers zeer recent nog een uitgebreide facelift laten ondergaan. Wel is er een nieuwe optie: het Exterior Design Pack. Dit bestaat uit een nieuwe voorbumper; grille, luchtuitlaten in de voorspatborden en omlijstingen van de mistlampen in metaalkleur Titan; andere dorpelverbreders; achterbumper en roestvrijstalen uitlaateindstukken. Het programma lakkleuren is uitgebreid met twee nieuwe keuzemogelijkheden: Fuji White (vervangt Alaska White) en Baltic Blue (vervangt Buckingham Blue). Als optie komen verlichte roestvrijstalen dorpellijsten beschikbaar voor de voorportieren, waarbij het Range Rover woordmerk wordt verlicht door LED's. Tot slot zijn er vijf nieuwe lichtmetalen wielen leverbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model