Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Range Rover Sport

Nieuws: Land Rover Range Rover Sport

Nieuwe Range Rover Sport gelekt

14.03.2013

Het bedrijf dat voor Land Rover de ruiten van de gloednieuwe Range Rover Sport heeft getint zal wel dik in de problemen komen. Zij hebben namelijk deze foto’s naar buiten gebracht en daarmee een grootse primeur verpest.

Afgelopen maandag hadden we al te maken met een teaser voor de nieuwe Range Rover Sport. Speciaal voor de onthulling van deze nieuwe telg van Land Rover zou een livestream op internet komen te staan met de eerste echte rit door New York. Allemaal ten spijt, de gloednieuwe Sport is nu al uitgelekt.

Evoque en Range Rover
Qua styling bouwt de nieuwe Range Rover Sport net zoals de vorige generatie duidelijk voort op de eveneens verse Range Rover. De verschillen tussen beide varianten is echter wel groter dan ooit, getuige de ingekorte achterlichtunits, verlaagde daklijn en hertekende voorbumper. Technisch leunt de Sport tevens op de Range Rover. Zo zal de Sport op hetzelfde PLA-platform staan en een soortgelijke afslankkuur ondergaan. De Range Rover verloor ruim 420 kg, in de autowereld ongekend veel. Hoeveel de Sport zal verliezen is nog niet bekend.

Motoren
Ook de motoren zullen grotendeels uit de Range Rover komen. Dit betekent dat de TDV6 en TDV8 dieselmotoren en de V8 benzinekrachtbron vermoedelijk eveneens in de Sport te vinden zijn. De V6-Supercharged, die zusterfabrikant Jaguar ontwikkelde, verwachten wij ook te vinden in de Range Rover Sport. Hierover is nog niets bevestigd.

De Range Rover Sport zal officieel onthuld worden op de Autoshow van New York.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model