Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Range Rover Long Wheelbase

Nieuws: Land Rover Range Rover Long Wheelbase

Onthuld: Range Rover Long Wheelbase

28.10.2013

Speciaal voor mensen met claustrofobie introduceert Land Rover de Range Rover Long Wheelbase. Vooral de achterpassagiers profiteren van de verlengde carrosserie dankzij liefst 14 cm meer beenruimte.

Met de Range Rover Long Wheelbase introduceert Land Rover de eerste Range Rover met lange wielbasis sinds de Range Rover LSE, die tussen 1992 en 1994 werd gebouwd. De nieuwe uitvoering speelt in op de vraag van een toenemend aantal klanten dat op zoek is naar de SUV met meer leefruimte achterin.

140 mm
Het antwoord van de Britten is deze Long Wheelbase. De nieuwe uitvoering biedt 140 mm meer beenruimte achterin dan de reguliere variant wat is bereikt door de carrosserie voor de achterwielen te verlengen. Ook de verlengde Range Rover is leverbaar met een driezits achterbank of met Executive Class Seating, die twee individuele zitplaatsen achterin biedt. De rugleuningen hiervan zijn verstelbaar over 17 graden, acht graden meer dan de verstelhoek op auto's met standaard wielbasis. Voor nog meer comfort achterin kan de voorpassagiersstoel kan vanaf de achterbank naar voren worden geschoven.
Meer verschillen tussen de reguliere en de Long Wheelbase uitvoering zien we dankzij de geïntegreerde rolgordijnen voor de achterportierruiten en het standaard glazen panoramadak. Van buiten kan de verlengde variant herkend worden aan de karakteristieke 'L'-badges in de accentlijsten op de onderzijde van de portieren.

Maart 2014
De Long Wheelbase zal worden aangeboden als Range Rover Vogue en als Range Rover Autobiography, met zowel de TDV6 en SDV8 dieselmotoren als de V8 Supercharged benzinemotor. Later in 2014 wordt de Long Wheelbase ook beschikbaar als Hybrid, in de uitvoeringen Range Rover Vogue SE en Range Rover Autobiography. De Range Rover Long Wheelbase wordt onthuld op zowel de LA Auto Show als de Guangzhou Auto Show op respectievelijk 20 en 21 november aanstaande. Het duurt overigens nog tot maart 2014 voordat de eerste sleutels overhandigd zullen worden. De prijzen zijn nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model