Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Range Rover Evoque

Nieuws: Land Rover Range Rover Evoque

Maak kennis met Range Rover Evoque

05.07.2010

Tegelijk met het 40-jarige verjaardagsfeest van de Range Rover heeft Land Rover haar nieuwste telg bekend gemaakt. Het model draagt de naam Range Rover Evoque en komt in 2011 de overige Land Rover modellen versterken.

Hoewel de avond eigenlijk in het teken stond van het veertigjarig jubileum van de Range Rover, ging de meeste aandacht uit naar de onthulling van de gloednieuwe Land Rover. Phil Popham, managing director van Land Rover verwoordde het als volgt: 'Vandaag is een wel heel speciale gelegenheid voor Range Rover. Niet alleen vieren wij de 40e verjaardag van het merk, maar wij geven ook een voorbeschouwing van onze opwindende toekomst door voor de allereerste keer onze compleet nieuwe Range Rover Evoque te tonen. De Range Rover is één van de meest geliefde en iconische modellen uit de historie van de automobiel en is sinds de introductie van de eerste variant in 1970 continu een absoluut verkoopsucces geweest'.

Leverbaar met 2WD
De nieuwe Range Rover Evoque is voor Land Rover een belangrijke stap om ook in deze onzekere tijden het hoofd boven water te houden. De compacte coupé is daarom ook de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover die ooit is gebouwd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het aanbieden van een tweewiel aangedreven variant die volgens het Britse merk minder dan 130 g/km CO2 uitstoot. Vierwielaandrijving is uiteraard verkrijgbaar.

Duizend extra banen
De komst van de Range Rover Evoque is goed nieuws voor de fabriek in Halewood. Het Britse merk weet met dit model namelijk duizend nieuwe arbeidsplaatsen te creëren in de regio Merseyside wat een opsteker is voor de Britse economie. Hoewel de Evoque gebouwd wordt op het Britse platteland is het volgens Land Rover een echte 'wereldauto'. De managing director zette dit statement kracht bij door te vertellen dat het model in meer dan 160 landen verkocht zal worden.

LRX Concept
De vormgeving van de Range Rover Evoque is duidelijk gebaseerd op het in 2008 geïntroduceerde LRX studiemodel. Gerry McGovern, design director van Land Rover legt uit: 'De LRX werd wereldwijd bijzonder enthousiast ontvangen. De logische vervolgstap was dan ook om het LRX concept realiteit te laten worden. Vanavond willen wij de wereld laten zien, dat wij ons woord hebben gehouden en een auto hebben ontwikkeld die absoluut trouw blijft aan de essentie van het LRX concept.' Duidelijk herkenbaar als een Range Rover en toch een stuk dynamischer, mede dankzij zijn karakteristieke, aflopende dak, de sterk oplopende taillelijn en het monteren van slechts drie deuren. Volgens ons een welkome aanvulling op het huidige assortiment! Meer informatie en afbeeldingen verwachten wij gedurende de aanloop naar zijn officiële debuut tijdens de Autosalon van Parijs, eind september. Vanaf medio volgend jaar is de Range Rover Evoque te koop.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model