Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Freelander 2

Nieuws: Land Rover Freelander 2

Lagere prijzen voor Freelander 2

15.10.2012

Onlangs stipte Land Rover haar Freelander 2 aan voor modeljaar 2013. De belangrijkste verandering was aftaaien van de i6-zescilinderbenzine en het komen van de tweeliter Si4-viercilinderbenzine. Nu we de prijzen hebben weten we dat dit een goede beslissing is geweest van Land Rover.

Voorzien van een turbocharger is de debuterende viercilinder benzinemotor niet alleen krachtiger dan de uitgaande zescilinder, ook is hij beduidend schoner. En dat heeft een gunstig effect gehad op de vraagprijzen van de Freelander 2-benzinemodellen. Door de komst van de 240 pk sterke Si4 is instappen voortaan mogelijk vanaf € 49.900,-. Voorheen had de goedkoopste benzinemotorisering een starttarief van € 63.500,-.
Dieselen met de Freelander 2 kan vanaf € 42.500,- Voorin ligt dan de 2.2 liter eD4-motor met 150 pk gekoppeld aan voorwielaandrijving. De eveneens 150 pk sterke, maar vierwielaangedreven TD4 kost minimaal € 44.700,- in de uitvoering S en met een handbak. Voorzien van automaat is dit model er vanaf € 49.700,-. Aanvoerder van het dieselpalet is de SD4 met 190 pk en standaard 4WD. De prijzen daarvan starten bij € 55.700,-.

Herindeling leveringsgamma
De oplettende lezer heeft het wellicht al gezien dat de vanafprijs van de Freelander 2 hoger is komen te liggen. Land Rover pareert dit meteen door te zeggen dat het model met ingang van modeljaar 2013 standaard rijker is uitgerust en dat het instapniveau nu begint bij de S-uitvoering, voorheen het tweede uitrustingniveau. Nieuw is de Dynamic-uitvoering die zich tussen de vertrouwde SE en HSE heeft gewurmd.
De SE bevat zoal diverse details in Gloss Black, lederen bekleding en een hoogwaardig audiosysteem. Bij de Dynamic krijgt de koper een grille, grille-omlijsting en luchtroosters in Gloss Black, elektrisch verstelbare sportstoelen en drie kleurencombinaties voor de lederen bekleding (Ebony, Ivory en Pimento), elk met bijpassende stiknaden en bijpassende portierpanelen. Tot slot de HSE. Die biedt generfd leder en een houten interieurafwerking.

Opties
Toevoegingen aan de optielijst zijn er eveneens. Zo was een achteruitrijcamera op de Freelander 2 niet eerder verkrijgbaar en ook interieur-voorverwarming met timerfunctie voor 7 dagen is voortaan te bestellen. Verder is het navigatiesysteem sneller geworden door een update en is SWYS-spraakbediening (Say What You See) over komen waaien uit de duurdere Land Rovers. Tevens audiofiel, dan is het high-end systeem van Meridian, met de keuze uit 380 of 825 Watt muziekvermogen, misschien een interessante accessoire. Andere opties zijn de 19 inch Diamond Turned-lichtmetalen velgen, een Grand Black Lacquer interieurafwerking, Windsor-lederen bekleding en exclusieve vloermatten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model