Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Freelander 2

Nieuws: Land Rover Freelander 2

Geen 6-cilinder meer voor Freelander 2

28.08.2012

Land Rover presenteert de Freelander 2 van modeljaar 2013. De authentieke compacte SUV is op tal van punten verfijnd en biedt onder meer nieuwe lak- en interieurkleuren, nieuwe designdetails en rijkere uitrustingsniveau. De zescilinderbenzine verdween daarentegen.

Van buiten zijn de aanpassingen niet meteen zichtbaar, maar zijn ze er wel. Omdat de Freelander 2 onlangs nog werd gefacelift hield Land Rover het bij een iets andere indeling van de koplampunits, achterlichten met de nieuwste LED-technologie en een nieuw wieldesign voor de 17 inch velgen. De grille en de omlijsting van de mistlampen zijn bovendien voortaan afgewerkt in een lichte metaalkleur en er zijn drie nieuwe lakkleuren: Aintree Green, Havana en Mauritius Blue.

Interieur
Binnenin zijn de wijzigingen groter. Het eerst dat opvalt is de hertekende middenconsole. De oorspronkelijke Terrain Response-draaiknop is vervangen door druktoetsen. Verder bevat het nieuwe instrumentenpaneel voortaan een 5 inch informatiedisplay tussen de twee grote instrumenten en is er een nieuw stuurwiel met twee vijfwegtoetsen om de dropdown menu's van het informatiedisplay te bedienen en instellingen van de auto te kunnen kiezen.

Nieuwe opties
Pas zichtbaar wanneer de brochure wordt opengeslagen zijn de vele nieuwe interieurcombinaties. Er zijn er drie: Ebony, Ivory en Pimento en elk met bijpassende stiknaden en portierpanelen. Daarnaast wordt meer gebruiksgemak geboden met het Keyless Start-systeem dat de contactsleutelmodule en het docking-station in het dashboard vervangt. Een andere nieuwe functie voor de Land Rover Freelander 2 is de via het touchscreen bediende interieurvoorverwarming met timerfunctie voor 7 dagen. Daarmee kan de bestuurder in de winter zijn auto en motor voor het instappen op een comfortabele temperatuur brengen. Ook de achteruitrijcamera is nieuw voor het modeljaar 2013, evenals het SWYS-spraakbediening (Say What You See) voor diverse functies. En Meridian, het merk van hoogwaardige audio, is voortaan ook op de Freelander 2 verkrijgbaar.

Doei zescilinder
Het grootste nieuws op motorengebied is de introductie van de viercilinder Si4-turbobenzinemotor die de i6-zescilinder vervangt. In essentie is dit dezelfde motor die ook in de Range Rover Evoque wordt geleverd. Ook in de Freelander 2 levert het blok 240 pk en 340 Nm aan trekkracht, wat meer vermogen is dan de uitgaande zespitter, maar die 14 procent zuiniger is (9,6 l/100 km). Qua uitstoot geeft Land Rover een waarde op van 224 g/km. Een zestraps automaat is standaard en verdeeld de krachten over alle vier de wielen. Op dieselgebied houden Freelander 2-klanten de keuze houden uit twee motoren, de 2.2 liter TD4 met 150 pk en de 190 pk sterke SD4, beide in combinatie met vierwielaandrijving. Als instapper is er de 2.2 eD4 met voorwielaandrijving. Uitgerust met handgeschakelde zesversnellingsbak en intelligent Stop/Start-systeem heeft dit model een gemiddeld verbruik van 6,0 l/100 km en een CO2-emissie van 158 g/km.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model