Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Discovery

Nieuws: Land Rover Discovery

Miljoenste Discovery op wereldreis

15.03.2012

Al meer dan twintig jaar bouwt Land Rover haar meest allround terreinvreter en dat wil zeggen dat er onderhand al een flink aantal van werden afgeleverd. Onlangs rolde de 1.000.000ste Discovery van de band in de assemblagevestiging van Jaguar Land Rover in Solihull, West Midlands.

De Disco in kwestie verdwijnt niet in een museum of op een sokkel voor de bedrijfsingang, maar wordt - zoals het een echte Land Rover betaamt - op expeditie gestuurd. Met aan boord vier Land Rover Experience experts zal de Discovery van Birmingham naar Beijing in China reizen, en al doende 12.800 km afleggen en 13 landen doorkruisen in 50 dagen. Op de Autosalon van Genève maakte de auto al een tussenstop om vervolgens ook op zijn eindbestemming in de spotlights van de Auto China te mogen schitteren.

Het goede doel
Land Rover DiscoveryMet de expeditie wil Land Rover 1 miljoen Pond (+/- € 1.200.000) ophalen voor de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Ondertussen loopt de bouw van de Discovery natuurlijk gewoon door. De verkoop van het merk blijft zelfs in die mate stijgen dat de fabriek van Solihull in de afgelopen zes maanden nog eens 20% meer werkkrachten mocht verwelkomen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model