Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Discovery

Nieuws: Land Rover Discovery

Land Rover Discovery is fors goedkoper

26.11.2013

Landrover heeft afscheid genomen van de achtcilinder en lepelt in plaats daarvan een supercharged V6 in de Discovery. Daardoor is het modeljaar 2014 van de terreinbeul een stuk goedkoper, terwijl ook de diesels fors in prijs zijn verlaagd.

Wat een schonere motor al niet kan doen voor een auto die in de Nederlandse prijslijsten wordt opgenomen. Land Rover stuurde de 5.0 liter V8 als topmodel van de vernieuwde Discovery-reeks met vervroegd pensioen om daarvoor de nieuwere 3.0 liter SCV6 met compressor in de plaats te nemen. Het gevolg is een vanafprijs die van € 144.400,- naar € 109.400,- daalt. Dat is een serieuze besparing.
De enige benzinemotorisering betreft meteen de meeste luxe HSE-uitvoering met een standaarduitrusting die zoal bestaat uit: luchtvering, het Terrain Responce-systeem, 19 inch '7-Split Spoke'-velgen, Bi-Xenon-koplampen met LED-dagrijverlichting, parkeerassistentie vóór, Taurus generfd lederen stoelbekleding, 8-voudig verstelbare elektrisch voorstoelen, een HDD-satellietnavigatiesysteem met entertainmentfuncties en het Hi-line Meridian audiosysteem met 10 luidsprekers en een subwoofer.

Diesels
De twee leverbare dieselmodellen kunnen besteld worden als E, S, SE en HSE. De voordeligste Discovery is de 3.0 liter TDV6 E, goed voor een vanafprijs van € 74.100,-. Doordat deze zescilinder-diesel voortaan gemiddeld niet 224 g/km maar 207 g/km aan CO2 uitstoot is deze prijs een kleine 8 mille lager komen te liggen. De TDV6 S is er vanaf € 76.800,- wat eveneens duizenden euro's lager is dan voorheen. Verder zijn er nog de TDV6 SE en TDV6 HSE voor respectievelijk € 82.900,- en € 89.400,-. De tweede en krachtigste diesel is de SDV6. Die begint - meteen als S-uitvoering - bij een prijs van € 82.000,-. Voor de SDV6 SE en HSE vraagt Land Rover Nederland € 87.600,- en € 94.000,-.

De vernieuwde Land Discovery is per direct te bestellen en staat reeds bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model