Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Discovery Sport

Nieuws: Land Rover Discovery Sport

Hier is 'ie: de Land Rover Discovery Sport

04.09.2014

'De meest veelzijdige en capabele compacte luxe-SUV ter wereld', dat is het statement dat Land Rover maakt met de onthulling van de Discovery Sport. De allereerste telg binnen de gloednieuwe Discovery-familie die in totaal uit drie modellen zal gaan bestaan. Deze Discovery Sport vormt de spil van het gamma.

De Discovery Sport is feitelijk gezien de opvolger van de Freelander. Maar voor Land Rover vertegenwoordigt het model veel meer. Hij geeft het startschot voor de introductie van maar liefst drie Discovery-modellen. Deze Sport vormt de spil van het gamma. Daaronder komt een nog compacter model en erboven een Discovery die als opvolger van de huidige Discovery 4 zal gaan gelden. En zoals het nu lijkt ligt die nog dichter bij de Discovery Vision Concept dan deze Sport.

Sportieve daklijn
Bovenstaande conclusie maakt meteen ook duidelijk dat de stylingkenmerken van de modellen binnen dit gamma dicht bij elkaar zullen liggen. Net zoals de Range Rover en Range Rover Sport die verwantschap hebben. Deze Discovery Sport heeft een aflopende (sportieve) daklijn terwijl zijn grote broer zonder de toevoeging 'Sport' juist weer die kenmerkende oplopende lijn in het dak zal krijgen. Net als de conceptcar dus.

Geen watje in het terrein
Heel erg veel wil Land Rover op dit moment nog niet kwijt over het model. De Britten blijven de spanning opbouwen. Belangrijkste feiten hebben te maken met wat Land Rover de 'veelzijdigheid' van de compacte SUV noemt. Zo rept men over oprij-, afrij- en overschrijdingshoeken van respectievelijk 25, 31 en 21 graden, het Terrain Response-systeem en een doorwaaddiepte van 600 millimeter. De echte terreinliefhebber zal dit meteen belletjes doen rinkelen en voor wie er minder bekend mee is: het is vergelijkbaar met de waarden van de Range Rover Evoque, beslist geen watje in het terrein dus. Maar ook geen beul zoals zijn grote broer nu is.

Drie zitrijen met plaats voor zeven personen
Als we Land Rover mogen geloven is veel aandacht uitgegaan naar het interieur. Daar vinden we drie zitrijen, een unicum in deze klasse volgens de Britten. Uiterst voorin vanzelfsprekend twee zitplaatsen, vervolgens een driepersoons achterbank en daarachter nog eens twee zitplaatsen. Die laatste zijn vermoedelijk alleen voor (kleine) kinderen. Land Rover laat bovendien weten de mogelijkheid te bieden om vier 12V-stopcontacten en 6 USB-poorten verdeeld over de zitplaatsen te laten monteren voor het opladen van allerhande devices.

Discovery gaat voor comfort
Land Rover spreekt over een soepele ophanging met lange veerwegen en benadrukt daarmee meteen dat - in tegenstelling tot de sportievere insteek van bijvoorbeeld de Range Rover Sport en Evoque - de Discovery gaat voor comfort. Men praat tevens over een combinatie van staal en aluminium voor de carrosserie, een head-up display, gloednieuw infotainmentsysteem met 8 inch touchscreen en het debuut van een voetgangersairbag in deze klasse.

Drie viercilinder-motorenDe Discovery Sport zal bij zijn lancering worden aangeboden met een aantal viercilinder-turbomotoren op benzine en diesel. De volledig aluminium 2.0 Si4-benzinemotor en de 2.2 liter turbodieselmotor zijn direct vanaf de introductie leverbaar. Later in 2015 zal het gamma nog worden uitgebreid met een zuinige ED4-turbodieselmotor met een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km. De motoren kunnen naar keuze worden gekoppeld aan een negentrapsautomaat of een handgeschakelde zesversnellingsbak en aan twee- of vierwielaandrijving.
Voor nu moeten we het met deze feiten stellen. We hopen in Parijs alle details van Land Rover te krijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model