Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Defender

Nieuws: Land Rover Defender

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

25.01.2018

Ook zo lyrisch over de Defender V8 Works Edition die Land Rover presenteerde ter ere van het 70-jarige bestaan? Twee Nederlandse heren zeker, als enorme Defender-fanaten. Maar tegelijk lachen ze ietwat in hun vuistje met hun uiterst succesvolle bedrijfje TopHat. Dat bouwt namelijk al veel langer dergelijke Defenders. Volgens menigeen de beste die er te koop zijn. En ja, evenzo met bulderende V8.

Maak kennis met TopHat. Klinkt behoorlijk Brits niet? Maar is het allesbehalve. Dit bedrijf is namelijk zo Hollands als wat. In Loosdrecht zit het. Praktisch om de hoek dus. De leiding is in handen van Carel van Helsdingen en Alex Zeeman (allesbehalve familienamen met een Britse tongval), twee jonge heren die van de een op andere dag hun oude werkleventje vaarwel zwaaiden om hun brood te gaan verdienen met wat ze het liefst doen: Defenders bouwen zoals Land Rover van meet af aan had moeten doen. Onverwoestbaar, betrouwbaar en beresterk. Iets waarvoor de Britten zelf 70 jaar nodig hadden.

If you can make it here…
Zo'n 15 jaar begon TopHat met het verbeteren en met respect voor het origineel modificeren van Defenders. Al snel kregen diverse liefhebbers in de VS hier lucht van en inmiddels zijn Van Helsdingen, de commerciële helft van het duo, en Zeeman, de technische genie, de tel kwijtgeraakt van het aantal TopHat Defenders die naar Amerika zijn verscheept.

Corvette-V8
Niet zo gek, want elke TopHat Defender is uitgerust met een 570 pk sterke LS3-V8 afkomstig van de Corvette, een ophanging van Koni, remmerij van AP Racing en een transmissie van Termec. Hiernaast een interview waarin de beide heren hun bijzondere verhaal doen. Iets waarvoor je gerust je hoed mag afnemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model