Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Defender

Nieuws: Land Rover Defender

Vandaag rolt de laatste Land Rover Defender van de band

29.01.2016

29 januari 2016 gaat voor de autoliefhebber de boeken in als de dag dat de laatste Land Rover Defender ooit van de band rolt. Na ruim 68 jaar staakt men namelijk de productie in Solihull. En dat vinden wij stiekem best betreurenswaardig.

Meer dan 2 miljoen exemplaren werden er van de Series I, II en III (zijn oorspronkelijke naam) en de Defender sinds 1948 geproduceerd. Tot op vandaag de dag kroop er in elk exemplaar ongeveer 56 uur handenarbeid. En sinds die begindagen veranderde de excellente terreinauto amper. Twee dingen zijn zelfs al die tijd hetzelfde gebleven: een kapklem (vanzelfsprekend op de open versies) en een balk in de bodemplaat.

Toekomst
Of het helemaal de laatste Defender ooit gemaakt is? Er wordt al lange tijd gepraat over een opvolger, maar pas in 2018 zal de nieuwe generatie het levenslicht zien. Tot zover het goede nieuws, het slechte nieuws is echter dat hij nooit meer zo spartaans en ruig als het oermodel wordt. Nog interesse in een nieuwe, eerste generatie Defender? Goed zoeken wordt beloond, al is het aanbod schaars en de prijs hoog!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model