Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Defender

Nieuws: Land Rover Defender

De Overfinch Defender SVX

22.11.2012

Deze Defender willen we je niet onthouden. Bovendien zou ‘zo goed als nieuw’ heel wat respectvoller zijn. Deze Defender DVX is zelfs zo zwaar opgewaardeerd dat de merknaam is aangepast naar Overfinch, de officieuze tuner van Land Rover.

Bij de Land Rover Defender kun je eigenlijk nooit spreken van een tweedehandsje aangezien het model al sinds 1948 vrijwel ongewijzigd in productie is. Deze Overfinch Defender SVX uit 2009 en met slechts 5.000 kilometers op de klok is dus gewoon nieuw en bovendien pas sinds deze maand verkrijgbaar. Overfinch doet namelijk een oproep aan alle Defender-rijders om hun bezit door hen helemaal in het nieuw te laten steken met ongekende luxe als eindresultaat.

Ledersaus
Zo rolde deze specifieke Defender ooit als 60th Anniversary Edition uit de fabriek, waar er slechts 300 van gebouwd zijn. Origineel was het al een bovengemiddeld aangeklede Defender, Overfinch ging echter nog een stap of twee verder. Haast geen zichtbaar onderdeel is niet omzoomd met een dikke laag leder, en vrijwel alles in cognacbruin. Slechts hier en daar breekt zwart leer het effen interieur enigszins. Distressed Tan noemt Overfinch de interieurcombinatie. Zitten doe je op klassiek gevormde Recaro's en navigeren via een draagbaar systeem van Garmin dat overigens wel een beetje afbreuk doet aan het vakkundig gemaakte geheel.

Prijs
De exterieurlak heet Santorini Black en ook de beugels en de stoffen overkapping is in het zwart uitgevoerd. Rollen doet de Defender SXV op 18 inch Apollo-wielen. LED-dagrijverlichting zorgt voor een moderne noot maar onderhuids gaat nog gewoon ouderwetse techniek schuil, hetzij licht gekieteld met een betere intercooler. Dat betekent meteen dat de Defender SVX, ondanks de chique uitdossing, nog steeds zijn mannetje staat in elk terrein. Wat deze conversie kost? Overfinch vraagt net geen 55.000 pond voor de Defender SXV wat omgerekend een kleine 70.000 euro is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model