Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Defender LXV Special Edition

Nieuws: Land Rover Defender LXV Special Edition

65 jaar Land Rover

01.05.2013

Met een bijzondere Defender viert Land Rover haart 65ste verjaardag. De Defender LXV Special Edition markeert het roemruchte verleden van het merk.

De verjaardag van Land Rover stond bol van verwijzingen naar het verleden. Zo werd er met een Lynx-helikopter een verjaardagstaart ingevlogen in de vorm van de HUE 166, de allereerste Land Rover, en werd de Defender LXV Special Edition onthuld. Die laatste is de nieuwste doorontwikkeling van die allereerste HUE 166.

Amsterdam
Nederland speelt een grote rol in de geschiedenis van Land Rover; de HUE 166 beleefde zijn werelddebuut tijdens de Autotentoonstelling van Amsterdam op 30 april 1948. Dat is wellicht een verklaring voor de contrasterende oranje stiknaden op de volledig lederen stoelen, het stuurwiel en het opbergvak. Ook speciale badges met LXV (65 in Romeinse cijfers) op de carrosserie prijken op het koetswerk en die logo's zijn ook in de hoofdsteunen van de voorstoelen te vinden.

Standaard Defender
Die badges zijn een aantal details op het koetswerk van de Defender LXV Special Edition die in vijf verschillende carrosserie-uitvoeringen beschikbaar komt en is gebaseerd op de standaard Land Rover Defender. In het vooronder ligt de bekende 2,2 liter viercilinder dieselmotor met 122 pk en 360 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. In augustus worden de prijzen van deze speciale editie bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model