Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Defender EV

Nieuws: Land Rover Defender EV

Elektrische Land Rover Defender een feit

28.02.2013

Als je aan een elektrische auto denkt dan gaan je gedachten vaak niet naar een forse terreinauto. Toch probeert ook Land Rover de techniek uit. Dat bewijzen de Britten in ieder geval met deze volledig elektrische Defender.

De Range Rover wordt reeds als hybride ontwikkeld, en nu komt Land Rover met een volledig elektrisch aangedreven model. Een elektrische Range Rover Evoque zou voor de hand liggend zijn en daarom zoemt Land Rover misschien wel doelbewust met een Defender naar Genève.

Korte actieradius
De Defender EV beschikt over een elektromotor van 94 pk met 330 Nm aan koppel. Volgens Land Rover moet de Defender EV op zijn voedende accu´s zo'n 80 kilometer vol kunnen houden of, zoals het merk zelf zegt, acht uur rijplezier bij 'typisch offroad-gebruik', want daar is de Defender voor gemaakt. Na deze actieradius of 8 uur moet de elektrische terreinwagen minimaal vier uur aan de snellader. Met de standaardlader duurt dit 10 uur.

Aangekomen
Onderweg kunnen de accu's ook al voor een deel opgeladen worden. Tijdens het remmen met het Hill Descent Control-systeem fungeert de motor als dynamo, waardoor volgens Land Rover bijna 80% van de energie die daarbij vrijkomt weer opgeslagen kan worden. Dit nieuwe snufje zorgt er samen met het 410 kilogram zware accupakket wel voor dat de Defender EV ruim 100 kilogram is aangekomen ten opzichte van de standaard Defender. Ideaal voor een safari overigens. Dieren zullen niet worden afgeschrikt door een ronkende diesel.

Ervaring opdoen
Land Rover geeft aan dat de Defender EV niet bedoeld is voor serieproductie, maar ontwikkeld is om ervaring op te doen over elektrische aandrijflijnen die mogelijk wel toegepast worden in andere, toekomstige Land Rovers. Later dit jaar gaat Land Rover starten met de eerste testpilot van zeven Defender EV's.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model