Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover Bowler

Nieuws: Land Rover Bowler

Bowler en Land Rover slaan handen ineen

26.06.2012

Twee Britse off-roadiconen, Bowler en Land Rover gaan nu officieel samenwerken. Bowler gebruikt al jaren Land Rover-onderdelen voor zijn auto’s en zal nu meer ondersteuning gaan krijgen van het beroemde merk.

Bowler mag nog altijd een relatieve nieuwkomer zijn in het segment van de off-roaders, hun reputatie heeft reeds een enorme omvang bereikt. Het begon allemaal met de Bowler Wildcat, een zwaar aangepast Land Rover Defender die in staat bleek om elk terrein op waanzinnig hoge snelheden te doorkruisen. Met opvolgers als de Nemesis en de huidige EXR (gebaseerd op de Range Rover Sport) is de kleine Britse fabrikant altijd Land Rover-onderdelen blijven gebruiken voor de basis van zijn auto's. Hoewel dit DNA nooit verborgen werd gehouden was er nooit sprake van een officiële verbinding tussen Bowler en Land Rover. Daar is nu verandering in gekomen.

Samenwerking
De twee off-road-merken kondigden vandaag aan een samenwerkingsverband te hebben gesloten. Onderdeel van de overeenkomst is dat elke Bowler voortaan een 'Powered by Land Rover' badge zal krijgen en actief gesponsord wordt door Land Rover. Daarnaast garandeert de samenwerking een aanhoudende afzet van onderdelen aan Bowler waardoor Land Rover hier ook in kan gaan investeren. Ingenieurs van beide merken mogen bij elkaar in de keuken gaan kijken om ideeën op te doen voor nieuwe modellen. Land Rover sluit dan ook niet uit dat we Bowler-technieken op toekomstige productiemodellen terug gaan zien. Een auto met de luxe van een Range Rover en de rij-eigenschappen van een Bowler? Wij kunnen niet wachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model