Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Land Rover afstandsbediening

Nieuws: Land Rover afstandsbediening

Land Rover op afstand bestuurbaar via smartphone

18.06.2015

Wat? Een op afstand bestuurbare Land Rover? Jazeker! Met een app wordt de smartphone een afstandsbediening voor de auto. Het is mogelijk gas te geven, te remmen en te sturen. Zelfs wisselen tussen hoge en lage gearing kan via de app. Waarom vraag je je ongetwijfeld af.

Het klinkt als een overbodige functie, maar zo gek is het helemaal niet. Je herkent ongetwijfeld van die momenten dat je ingeklemd staat tussen twee geparkeerde auto's. In dat geval pak je je smartphone, start je de auto en laat je deze zelf het parkeervak uitrijden.

Hulp bij terreinrijden
Maar er is meer. Het kan je namelijk ook helpen bij het terreinrijden. Onder moeilijke omstandigheden in het terrein maken de nieuwe autonome rijfuncties het mogelijk dat de bestuurder uit de auto stapt en de omstandigheden (ondergrond, aanloophoek etc.) beoordeelt. Op basis daarvan kan de auto via de app door moeilijke passages worden geloodst.

Keren voor amateurs
Oké, deze derde functie komt op ons een beetje over als voor amateurs. Maar goed, het zal je maar gebeuren dat je een doodlopende straat inrijdt en het niet ziet zitten zelf de auto te keren. Ook dan kun je de auto de opdracht geven je om te draaien. De Range Rover Sport heeft daartoe vele sensoren die de omgeving van de auto scannen. Uiteraard worden andere verkeersdeelnemers en obstakels daarbij opgemerkt. De auto 'steekt' volautomatisch net zo vaak tot hij in de juiste richting staat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model