Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lancia Ypsilon

Nieuws: Lancia Ypsilon

Nieuws Lancia begint met Ypsilon

15.02.2011

Lancia moet weer terug op de kaart en veel nieuwe modellen moeten hiervoor zorgen. De nieuwe Ypsilon is zonder twijfel één van de belangrijkste gangmakers. Dit is hem!

De Lancia Ypsilon bestaat al weer 25 jaar en met de nieuwe zijn we aanbeland bij de vierde generatie. In tegenstelling tot zijn voorganger komt de nieuwe Lancia Ypsilon er alleen als vijfdeurs. De ontwerpers hebben hem echter zo vormgegeven dat de nieuwe als een driedeurs oogt. In zijn geheel lijkt de nieuwe Ypsilon veel op een mini-Delta waar woorden als "typische Italiaans"en "chique" je als eerste te binnen schieten. Om de herkenbaarheid te behouden heeft Lancia de proporties van de nieuwe Ypsilon nauwelijks gewijzigd. Met een lengte van 3,84 meter is de nieuwe iets langer geworden, terwijl de hoogte iets afnam. Door de voorruit meer voorover te plaatsen werd er bij een gelijkblijvende wielbasis meer interieurruimte gecreëerd. Er is plaats voor vijf personen, aldus Lancia. Met name de bagageruimte is er op vooruit gegaan. Volgens Lancia bevat de nieuwe Ypsilon één van de grootste kofferruimtes in zijn klasse. Hoeveel liter exact is onbekend.

Interieur
YpsilonHet interieur ademt dezelfde sfeer uit als het exterieur. Met stoelen die eruit zien als sofa's worden meteen een knusse ambiance neergezet. Onder andere kleurencombinaties met bruine tinten versterken dit gevoel. De drie uitrustingniveau´s heten Silver, Gold en Platinum. Lancia belooft voor allen uitstekende materialen en een bouwkwaliteit conform dit segment. Luxe en comfort zijn we zoals we van een Lancia gewend ook. Al dan niet optioneel is er het bekende Blue&Me navigatiesysteem met multimediafuncties, Xenon-koplampen met LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, automatische airco, cruise control, lederen bekleding, lichtmetalen wielen en een audioinstallatie met een vermogen van liefst 500 Watt.

Motoren
YpsilonHet motorenprogramma van de nieuwe Lancia Ypsilon omvat een 69 pk sterke 1.2 liter viercilinder benzine, de tweecilinder TwinAir met 85 pk en een turbodiesel met 95 pk. Daarnaast is er nog een 1.2 die zowel op benzine als LPG kan rijden. Deze laatste evenals de tweepitter zullen in ons land belastingvrij te rijden zijn en bij zakelijk gebruik in aanmerking komen voor 14% bijtelling. Qua transmissie is er overigens keus uit manuele en automatische versies. Een andere vorm van rijgemak wordt geboden met Magic Parking, het systeem dat de nieuwe Ypsilon na een druk op de knop in een ruimte van minimaal 4,6 meter kan parkeren.

Chrysler
Lancia stelt de nieuwe Ypsilon officieel voor op de Autosalon van Genève. Vanaf juni gaat hij de markt op; in Groot-Brittanië en Ierland als Chrysler en in de rest van Europa als Lancia. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model