Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lancia stopt ermee in gans Europa

Nieuws: Lancia stopt ermee in gans Europa

Lancia zegt Europese markt definitief vaarwel

13.01.2014

Het zat er al aan te komen en het lijkt helaas waarheid te worden. Het Italiaanse merk Lancia zal zich terugtrekken uit Europa. ‘Alleen nog in Italië zal Lancia actief blijven’, aldus CEO Sergio Marchionne in de Italiaanse krant La Repubblica.

Eigenlijk hing het al een tijd in de lucht dat de ooit zo roemruchte dagen van Lancia definitief geteld zijn. Het in 1906 opgerichte Lancia, waarmee het tot ’s werelds oudste automerken behoort, teert de laatste jaren enkel nog op chauvinisten; 80% van de hedendaagse jaarproductie wordt verkocht in Italië en ruim het leeuwendeel daarvan komt op het conto van de kleine Ypsilon. Met het terugtrekken van Lancia uit de rest van Europa wordt zodoende ook de nek omgedraaid van de Delta. De Thema, Flavia en Voyager waren al geen Lancia’s meer, maar omgebouwde Chryslers. Nu maar hopen dat Marchionne die Amerikaanse doodsteek niet gaat toepassen bij Alfa Romeo. De Fiat-topman heeft wel laten weten dat zijn focus meer op dat (eveneens in zwaar verkerende) Italiaanse merk gaat liggen.

Verkeerd opgevat
Nog voordat we dit trieste nieuws rond Lancia op ons in kunnen laten werken, heeft een woordvoerder van Fiat aan Telegraaf laten weten dat het niet juist is wat er geschreven wordt. Volgens de betreffende verdediger heeft de La Repubblica de woorden van Sergio Marchionne verkeerd opgevat en op basis daarvan foutieve conclusies getrokken. Volgens de zegsman heeft het hoofdkantoor al contact proberen te leggen met de journalist van de betreffende krant. Of Fiat hierover nog met een officiële verklaring komt, heeft Telegraaf niet kunnen achterhalen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model