Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lancia Phedra

Nieuws: Lancia Phedra

Facelift voor Lancia Phedra

03.01.2008

Lancia onthult de vernieuwde Phedra. De Italiaanse MPV is ontwikkeld in samenwerking met PSA Peugeot Citroën en onderscheidt zich door zijn chique aankleding. Lancia heeft de luxueuze uitstraling naar een hoger plan getild en zowel het interieur als het exterieur van de Phedra onder handen genomen. Bovendien is er een nieuwe dieselmotor leverbaar.

In 2002 kwamen de compleet nieuwe en gezamenlijk ontwikkelde Peugeot 807, Citroën C8, Lancia Phedra en Fiat Ulysse op de markt. De modellen gaan inmiddels alweer ruim vijf jaar mee en zijn daardoor wel toe aan een opfrisbeurt. Lancia grijpt de Autosalon van Brussel aan om een vernieuwde Phedra te presenteren. Het Italiaanse merk wil zich onderscheiden van de andere drie door de Phedra een chique uitstraling te geven. Die uitstraling is bij het vernieuwde model naar een nog hoger plan getild.

Facelift

Nieuws Lancia PhedraHet exterieur wordt gekenmerkt door een compleet vernieuwd front. De grille en de bumper zijn opnieuw getekend en voorzien van extra chromen accenten. Ook de achterzijde werd gewijzigd en heeft eenzelfde facelift ondergaan. Bovendien biedt Lancia de keuze uit een drietal nieuwe exterieurkleuren en diverse nieuwe lichtmetalen wielen. Het interieur wordt gesierd door nieuwe materialen en de keuze uit vijf soorten bekleding voor de stoelen, het dashboard en de deurpanelen. Net als voorheen is de Phedra standaard een vijfzitter, maar kan optioneel worden gekozen voor een 6- of 7-persoons configuratie.

Nieuwe 2.2 liter dieselmotor

Nieuws Lancia PhedraHet meest opvallende nieuws is de komst van een 2.2 liter dieselmotor met een vermogen van 170 pk. De motor is voorzien van een dubbele turbo en beschikt al bij 1.500 tpm over het maximale koppel van 370 Nm. Met deze compleet nieuwe motor onder de kap weet de Phedra in 10 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en wordt een topsnelheid van 200 km/h behaalt. Wie deze motor opteert heeft de keuze uit een handgeschakelde zesbak of een automaat. Naast deze nieuwe topmotor levert Lancia de Phedra ook met een 120 en 136 pk sterke variant van de 2.0 Multijet. Benzinemotoren staan niet in de prijslijst.

Voorjaar 2008 bij de dealers

De vernieuwde Lancia Phedra zal in het voorjaar van 2008 bij de dealers staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model