Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lancia New Stratos

Nieuws: Lancia New Stratos

Definitief geen productie New Stratos

09.01.2012

Het leek er even op dat de Lancia Stratos een spirituele opvolger zou krijgen, maar die droom is uiteengespat. Michael Stoschek wordt dusdanig tegengewerkt door Ferrari dat hij de handdoek in de ring gooit.

Het leek een ongelofelijke jongensdroom toen de rijke Duitse zakenman Michael Stoschek zijn reïncarnatie van de Lancia Stratos liet bouwen. Pininfarina verzorgde het lijnenspel en realiseerde de bouw terwijl Ferrari de techniek leverde. De reacties waren ontegenzeggelijk positief, maar Ferrari kreeg het benauwd. Stoschek had al 40 klanten weten te strikken en de Italianen leken beren op de weg te zien in de vorm van eigen concurrentie. En daar zijn ze in Maranello niet van gediend.

Samenzwering?
Of zou Turijn er (ook) mee te maken hebben gehad? Als de New Stratos er daadwerkelijk zou komen had Lancia namelijk zelf niet meer de kans een reïncarnatie op poten te zetten. Aangezien de Fiat Group ook bij Ferrari de scepter zwaait doet het ons denken aan bezwerende vingertjes vanuit de top daar. Hoe dan ook, vandaag is bekend geworden dat de New Stratos er definitief niet gaat komen. Het blijft bij dat ene exemplaar waar Stoschek ongetwijfeld zijn plezier van zal beleven. Wel jammer, want dit soort initiatieven kunnen we als autoliefhebbers natuurlijk alleen maar toejuichen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model