Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lancia Flavia

Nieuws: Lancia Flavia

Lancia Chryslert verder met Flavia

15.02.2011

De vroegere Flavia is één van de beroemdste modellen uit de geschiedenis van Lancia. Een naam waarvan je zou denken dat de Italianen daar zorgvuldig mee omgaan. Maar helaas, Lancia geeft de befaamde naam aan...een Chrysler.

Het moet voor Lancia-fanaten en liefhebbers van Italiaanse auto's absoluut zeer pijnlijk zijn hoe Fiat het 'het nieuwe Lancia' vorm heeft gegeven. Van alle nieuw gepresenteerde modellen blijft alleen de nieuwe Ypsilon overeind staan als oer-Lancia, de rest is gebaseerd op een Chrysler. Zo nadrukkelijk zelfs dat van sommige niet eens de modelnaam is aangepast om het nog enigszins Italiaans te maken. Bij de nieuwe Flavia heeft Lancia dat wel gedaan en dat hadden ze nu juist niet moeten doen.

Logo's
FlaviaFeitelijk is de nieuwe Lancia Flavia niet meer of minder dan een 'gerebadgede' Chrysler 200 die eerder werd gepresenteerd als opvolger van de Sebring. Lancia-logo's erop en klaar! Het creëren van een Flavia Concept nam zodoende ook niet veel tijd in beslag. Binnen zes maanden kan ie al als een Italiaans product de markt op. Een recordtijd volgens Lancia, maar of ze daar nu zo trots op moeten zijn? De Lancia Flavia en Flavia Concept worden, samen met de andere nieuwe modellen van het nieuwe Lancia, officieel voorgesteld op de Autosalon van Genève. Motoren en specificaties worden dan ook uitvoerig gepresenteerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model