Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lancia Delta

Nieuws: Lancia Delta

Whaa! Lancia Delta krijgt behandeling à la Singer 911

31.05.2018

We worden gek! Gaan door het dak. Het door ons meest geliefde rallykanon, de Lancia Delta uit de jaren tachtig en negentig, krijgt een rode-loper-behandeling vergelijkbaar met dat van Singer, bekend van tot in perfectie veredelde Porsches.

Er is een dunne lijn tussen een 'tuner', waar heel wat liefhebbers hun neus voor ophalen, en een 'veredelaar' van automobielen. Singer Vehicle bijvoorbeeld behoort absoluut tot die laatste categorie. Het bedrijf bouwt Porsche's 911 die je best kan beschouwen als onwaarschijnlijk hoogwaardig afgewerkte eerbetoon aan het origineel. Mede daarom zijn ze ook peperduur. Mechatronic doet iets gelijkaardigs met Mercedes.

Vette bankrekening
Afijn, over op de Lancia Delta van weleer. Die brengt ons bij ene Eugene Amos. Deze Italiaanse coureur heeft zopas een klein bedrijfje opgericht dat dezelfde aspiraties heeft als Singer, maar dan rond de Delta HF Integrale. Geweldig nieuws dus voor Lancia-liefhebbers, weliswaar bovenal die fanaten met een vette bankrekening.

Gewone Delta 16v
Amos belooft meer dan 1.000 onderdelen te kunnen reviseren en zal aluminium en zelfs carbon inschakelen om de Groep-B rallyicoon kwalitatief naar een veel hoger plan te tillen. Kleine tegenslag wel: Amos Automobili zal de gewone Delta als donor (moeten) gebruiken. Het bedrijf kan immers niet anders dan toegeven dat de originele HF Integrales Evo's inmiddels te waardevol zijn om de zaag in te zetten.

Villa 'd'Este
Amos is al begonnen met de voorbereidingen zoals valt op te maken uit deze computer-renders. Sterker, eigenlijk zou het eerste kant-en-klare exemplaar onthuld worden op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este afgelopen weekend, maar die deadline heeft Amos dus niet gehaald. Momenteel wordt nagedacht over een volgend event.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model